Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zpověď workoholika

23. 2. 2010
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nemohu si pomoci, ale podle mých zkušeností to nemohl napsat skutečný workoholik. Tedy alespoň podle těch, které jsem měl možnost poznat. Tento člověk si velmi dobře uvědomuje, jak mrhal a možná ještě mrhá svým časem. Skutečný workoholik není schopen a ani ochoten si tento fakt vůbec připustit. Skutečný workoholik je přesvědčen o tom, že svůj čas tráví tím nejvíce užitečným způsobem. Tento člověk si uvědomuje, že čas je život...Navíc, když už článek vyšel na finmagu, bylo by velmi zajímavé zjistit, jaká je finanční a majetková situace tohoto "workoholika&qu ot;.Většinový workoholik má velkou hypotéku na domek za Prahou a jeho rodina žije od výplaty k výplatě. Zpravidla už také není schopen týmové spolupráce a chová se jako vlk samotář, který byl dříve možná slušný člověk, ale dnes už ho slovo morálka jen obtěžuje.Nejvíc mi ale v článku chybí příčina katarze tohoto "workoholika&qu ot;.Byl to rozvod nebo si jeho žena našla polodementního "lázeňáka" se spoustou volného času, který ji byl schopen poskytnout to, co k "pořádnýmu životu" patří? Absence přiznání důvodu, proč chce autor něco změnit, mě na článku mate nejvíc. Že by autor byl psycholog, jehož ústy k nám hovoří o pocitech svých klientů?

Nahlásit

-
0
+

Přečetl jsem si diskuzi pod originálním článkem a ztotožnil jsem se s mnohými diskutujícími - podle popisu se nejedná o workholismus, ale netholismus, závislost na internetu. Nebudu zde kopírovat citace, protože bych je vytrhl z kontextu, je lepší (a podnětnější) si přečíst diskuzi celou. Kdyby autor ten článek přepsal se zahrnutím reakcí v následné diskuzi i vlastního vysvětlení, pak by to byl skvělý článek. A taky varování, z jak malých a titěrných příčin mohou vzniknout velké problémy..P.S.: Zatím nemám děti a jsem nejspíše o něco mladší než autor, takže se mě tyto problémy netýkají. Ale občas se nějaké náznaky objeví. )-; Naštěstí zvládám rozdělit čas na práci a to ostatní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z tohoto kontextu mi tam workholismus nevyplývá, stejně jako mnoho diskutujícím na peoplecomm.cz. Ale díky za podnět, protože v následné diskuzi http://blog.peoplecomm.cz/clanek/zpoved-workoholika je to pospáno velmi pěkně a podrobně, pak je z toho ten závěr trochu jiný.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No, mně to připomnělo „workoholika“ z Kingova románu Shining :-)

Nahlásit

-
0
+

Zkuste navštívit blog peoplecomm.cz, na kterém článek původně vyšel, pod článkem v komentářích autor svůj "příběh" ještě trochu rozvedl, i bez tohoto kontextu tam ale podle mne workoholismus patrný je. Jinak si také myslím, že článek na Finmag patří, osobně čtu články z úterní rubriky s velkou chutí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky za názor.Souhlasím, že se workoholikem může stát i člověk pracující doma (a možná i pravděpodobněji vzhledem k nemožnosti oddělit pracovní dobu od rodinné).S vaším hodnocením článku ale v tomto případě rozhodně nesouhlasím. Podle mě tady tenhle článek své místo rozhodně má. Btw. ten člověk je, pokud je mi známo, novinář, takže brouzdání v popisu práce má. To ale určitě není to nejpodstatnější poselství článku..Nemíváte pocity občas také? Neutíkáte do práce, když vám to doma neklape? Neděláte to všechno pro ně?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podle popisu v kapitole "Práce", tak většinu času strávil brouzdáním po internetu, nikoliv prací. To ale není příznak workholika! Navíc workholikem se člověk může stát i když mu to doma funguje a i když má jasné priority..Článek je spíše o neschopnosti dotyčného zorganizovat si svůj vlastní život. A nás mate tím, že si k obrazu svému přetvoří definici workholika. Takže tohle řadím k velmi slabým článkům na Finmagu. )-;

Nahlásit

-
0
+

Hmmm.. skutečně k zamyšlení..

Nahlásit

-
0
+