Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Komunisté ve vládě – máme se bát?

26. 3. 2010
15 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Mimochodem - víte že kdyby viděl Cibulka obrázek v záhlaví tohoto článku, dal by vás k soudu za propagování zakázaných symbolů?

Nahlásit

-
0
+

Citát:Zatím jsem se ale na tomto fóru nedočetl, co bude "po demokracii"? Bez téhle informace je zbytečné dlouhodobě spořit...

Nahlásit

-
0
+

Ale kde že, každá vláda bude brát peníze lidem se středními příjmy. Chudí žádné nemají a bohatí si je vzít nenechají. Rozdíl je jen v tom, že levice tomu říká podpora zaměstnanosti a pravice podpora podnikání.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pridam svuj postreh: Kratce po zavedeni poplatku se zdravotni pojistovny holedbaly, kolik usetrily miliard a maji je na uctech. Jak vypukla "krize", najednou zdrav. pojistovny oznamuji, ze nemaji penize. Kam se tedy ty miliardy podely?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Vokáči, kde jste přišel k tomu kurióznímu názoru, ža ODS udělala kus dobré práce ve zdravotnictví? Hloupé řeči o "úžasném" výsledku zavedení poplatků jin baštíte? Taky ty nesmysly o tom, jak je ve zdravotnictví dost peněz? - Nemocnice se k absolventům lékařských fakult chovají hnusným způsobem, ale při jejich finanční situaci se jim nedivím. Nám, soukromým lékařům -specialistům poplatky nevynahradí ani snížení hodnoty bodu. Pacienti, když je jim dobře, nechodí na kontroly. Jen čísla ode mně: míval jsem 30% záchytů rakoviny plic s možností vyléčení. Nyní nemám za poslední 2 roky nikoho... Ona ta léčba pak stojí asi 4x tolik a výsledky jsou bídné. Nemluvě o budování zdravotnických řetězců podobných obchodům s levným (a nekvalitním) zbožím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zajimava myslenka, nechat to kleknout co nejdrive. Jen se obavam, ze i v tomto pripade by se to po par letech vratilo do puvodnich koleji. Vzdyt od zmeny rezimu uplynulo pouchych 21 let, zadna steleti a uz jsme tam kde jsme. Mozna je na case vyzkouset nejaky novy system vladnuti. Ale neptejte se me jaky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Taky bych řekl, že je horší komunista ze sociální demokracie než komunista z KSČM, bráno z hlediska čitelnosti vlády ....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrá, ovšem chybí pak podstatná věc - jak z toho ven ? Takže tyto partaje ne. Zbývají Zelení, TOP, lidovci, možná Věci veřejné, možná Strana práv občanů-Zeman, možná SSO-Mach. Přičemž se zdá, že reálnější vliv ve skutečnosti bude mít zase jen málo stran a většina z těchto se tam nedostane... Hodně si lidé slibují od TOPU. Ptám se: Lze fakt čekat od tak značného množství ex-lidovců, že se v krátké době stanou pravičáky ? Já tomu nevěřím. Kalousek je mistr hry, těžká váha na vyjednávání, velmi empatický politik - proto vsadil na knížete v čele, to byl dost povedený tah pro voliče. Dost mě překvapuje, že se zapomíná, jak chtěl po volbách 2006 po dlouho neúspěšných handlech prohlasovat vládu s komunisty. Ovšem zkusme se posunout dál - TOP má po volbách určitou sílu. Co hrozí... Reformy s nádechem "středopravé&qu ot;- v překladu místy opět paskvil bez koulí. Aby "lid" neremcal zas tak moc. Bojím se, že je ale třeba větší razance. BOHUŽEL. Paskvilů napůl žerdi bylo už dost. A k tomu exlidovci podle mě sílu a odvahu nenajdou. Jen můj názor.Někdy propadám už skepsi v tom směru,aby to snad vyhrál radši Paroubek. Proč? Ti to aspoň dovedou do kleku rychle. A poté zde začít znovu v bolestech od telete. Možná hloupý názor, ale někdy mu propadám. Protože si myslím, že toto bolestivé řešení by více urychlilo nutnou politickou kultivaci na jedné straně a myšlení "prostého lidu" na straně druhé ...Plus většinový volební systém. Taky se to tam točí, ale tady je slabý mandát pořád ....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z vlády ČSSD a komunistů mám zcela pochopitelnou hrůzu. Topolánkova vláda, ať byla jakákoliv, dokázala za rok a kus udělat spoustu dobré práce (zdravotnictví, rovná daň, část předsednictví EU). Kdyby bývala měla větší (a hlavně úplný) mandát, dotáhla by všechny etapy plánovaných reforem do konce a dostala by veřejné finance a státní správu ČR po 10 letech rozhazovačné socialistické vlády do poměrně slušného stavu. Je sice pravda, že vládnutí Topolánkovy vlády provázely i určité excesy typu afér Řebíček-Viamont apod. Nicméně na rozdíl od soudruhů Špidly, Grosse a Paroubka a jejich týmů dokázala Topolánkova vláda vedle vlastního obohacování i poměrně obstojně vládnout. To asi po volbách nehrozí, což nám alespoň dává určitou prognostickou jistotu, že ke státnímu bankrotu dospějeme rychleji a dříve...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasim s vami. Kdyz bude vladnout CSSD, bude vice brat penize vysokoprijmovym, delat dluhy a odkladat reseni problemu. Kdyz bude vladnout ODS, bude vice brat penize nizkoprijmovym, delat dluhy a odkladat reseni problemu. A pak si vyberte.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naprosto souhlasím, ovšem se zavedením rudého "ozdravného&quo t;programu stoupla na téměř dvojnásobek! A důsledky? A jak tomu bude u nás?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Škoda, že je ten článek účelový a neobjektivní. Drze je k němu ještě přoložrn graf, ze kterého je vidět, že s nezaměstnaností nemají komunisté moc společného, ta rostla velkým tempem již před rokem 1981.

Nahlásit

-
0
+

Ano, komunistů je třeba se bát. Ovšem nejen těch, kteří si tak sami říkají, ale všech, kteří jimi de facto jsou. Zdaňování, utrácení cizích peněz, regulace, zákazy, příkazy a ničení měny totiž není vymoženost jen jediné strany. Spíš bych řekl, že tomu se aktivně věnují všichni politici, ať již z KSČ, ODS, Prahy, Bruselu, či Washingtonu.

Nahlásit

-
0
+

V ČR je celkem jasně zřejmé,že komunisté představují nebezpečí pouze z hlediska toho,že budou tolerovat politiku ČSSD.Většina z komunistů jsou typičtí korytáři a pragmatici.Zajímavá postava je například Ransdorf,který má myšlení,které je velmi blízké liberálním středopravicovým idejím.Pravda je ta,že KSČM má stejné procento bývalých významných představitelů KSČ jako ČSSD.Jenže ti komunisti z ČSSD čistě z marketingových důvodů nejsou ve straně,které má v názvu "komunistická&q uot;.Bratr Jiří Paroubek,který píše o Vítězném únoru,je ten skutečný kryptokomunista,který se navenek tváří jako demokrat.

Nahlásit

-
0
+

No já nevím, jestli se mám bát vlády komunistů, ale rozhodně se bojím vlády ČSSD nebo ODS. Tyto strany byly celou dobu u moci a jak sami vidíme, ekonomická situace ČR není zrovna růžová.Podle mého názoru ČR má tak akorát čas v rozsahu jednoho volebního období, které nás dělí od státního bankrotu. Buď se dají státní finace dopořádku anebo bude ČSSD prosazovat svoji líbivou politiku a následky nechci ani domyslet.

Nahlásit

-
0
+