Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Konec Paroubka: Bod obratu!

31. 5. 2010
13 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Autor zřejmě v povolební euforii zapomněl na zdravý rozum a článek tak vypadá, jako by jediným cílem voleb bylo odstranit Paroubka. Otevřeme šampaňské, povedlo se. Co vytkneme české levici teď? Budeme démonizovat Sobotku? Nebo se vrátíme ke starému dobrému strašení komunismem?Slova "nová, civilizovaná a plně demokratická Slovenská vláda" už jsou úplně mimo mísu - v čem byla Ficova vláda nedemokratická?

Nahlásit

-
0
+

Je to pouze teoreticka uvaha, neco jako cerne diry ve vesmiru, ktere si stejne zatim zadny z vedcu nemohl osahat a potvrdit, ze existuji. Komunismus i kapitalismus jsou take jen takove teorie, praxe nebyva 100%-ne podle nich.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jestliže by ta entita dokázala to samé co má dokázat dneska trh, tak mi pak jaksi uniká smysluplnost celého vašeho teoretického konceptu o hledání a vytváření takové entity :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No ja jsem se umyslne chtel vyhnout nabozenstvi, at uz jakemukoliv. Mohl by to take byt treba deda vseveda. Nebo mimozemstan, jehoz civilizace se vyvijela o par set tisic let dele.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nechci se poustet do nejakych hlubokych nabozensko-filosofickych debat, proto ostatne uvadim, ze se teto pane Kosourem zminene hypoteticke entite "povetsinou rika Buh". Nemluvim o zadnem konkretnim (zadnych konkretnich).Jedna se o narazku na nesmyslnost existence nejake entity, ktera by dokazala uhadnout vsechna lidska prani a lidske schopnosti a na zaklade toho ridit efektivne a spravedlive ekonomiku.Takova neexistuje a pokud by nekdy existovala, tak by mela schopnosti prisuzovane "Bohu"

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bůh? A který? Je jich nejméně tolik co různých náboženství. Sama existence jejich nepřeberného počtu je důkazem o tom, že jde o lidský výmysl. Ale chápu, proč tahle nejgeniálnější lidská myšlenka tak dobře funguje. Některé skutečnosti je prostě lepší svést na všemohoucího. Znám případ slečny co neudělala zkoušku a s klidným svědomím prohlásila, že Bůh to tak chtěl. Napadá mě trefná parafráze: "Bůh je jako peníze. Štěstí nepřinese, ale uklidňuje kolosálním způsobem".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ja o takove entite dokonce slysel... rika se ji povetsinou Buh.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

nevládnou lidé, kteří dokáží vědecky odvodit, kolik co má stát, kolik se čeho má vyrobit, do čeho "investovat&quo t;,kde zavést "solidaritu&quo t;atd.Pokud pripustim teoretickou moznost, ze bude existovat entita, ktera toto dokaze, pak se bude jednat o nejefektivnejsi formu hospodarstvi lidstva ne? Jinymy slovy by dokazala to same, co ma dnes dokazat ""trh.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Být prezidentem, tak respektuji výsledky voleb a pověřím nejsilnější stranu. Ale pouze "jednáním o sestavení vlády" s časovým horizontem 14 dní. Tak o to stál i Sobotka. Mezitím se ostatní domluví a pověřit sestavením vlády bude možné budoucího premiéra (tj. Petra Nečase).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dle mého názoru tyhle volby pro Českou Republiku dopadaly nejlépe, jak mohly. Sám jsem v tenhle výsledek doufal. Teď jde o to, zda se s tím poperou a provedou potřebné změny bez populistických podtextů. Z VV mám obavy, ale věřím, že když mluví o vládnutí pro dobro lidí, tak budou jednat rozumně.Myslím si, že není důvod prozatím podléhat skepsi. Musíme věřit;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pesimisté mají jednu nespornou výhodu. Překvapeni mohou být pouze pozitivně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Všem vřele doporučuji přečíst si, co psaly média (třeba HN) v předvečer voleb 2006 a co po nich. Doufám, že z té naivity o nějaké razantní změně brzo procitneme. Ten optimismus živený mediálním šaškováním o tom, jak moudří voliči rozhodly o změně vydrží max. do prvních náznaků o složení vlády ;)¨Mimochodem, Paroubek ač dostal namísto 31779 hlasů jen 18779 zůstává nadále poslancem.¨VV mne děsí taky. Prohlášení jejich lídra o tom, že ostatně dává přednost úřednické vládě, protože odborníci jsou prostě odborníci, je vpodstatě vyjádření, že socialismus je možný, a že jediný problém je, že nám nevládnou lidé, kteří dokáží vědecky odvodit, kolik co má stát, kolik se čeho má vyrobit, do čeho "investovat&quo t;,kde zavést "solidaritu&quo t;atd. A ten jejich program můj názor jen umocňuje.¨Uvidíme, ale zásadní změnu (=posun k svobodnější společnosti) od toho nečekám.

Nahlásit

-
0
+

Výsledky jsou milým překvapením. Naše politická scéna má jedinečnou šanci posunout se k civilizované politice..Tajně jsem doufal ve druhé místo TOP09, mírným zklamáním pro mě byl dvouciferný výsledek poněkud populistických VV. Ale budiž. Strana je nová a dostala šanci ukázat kudy se hodlá ubírat..Co potěšilo je vyslání jasného signálu velkým stranám a některým kontroverzním osobnostem. Kromě Jiřího Paroubka mám na mysli zejména pány Langera a Béma..Jen tak dál. Po dvaceti letech demokracie začínají naši voliči chápat k čemu volby jsou. Gratuluji nám všem..Mimochodem, koho byste na místě Václava Klause pověřili sestavením vlády? Je v celkem těžké pozici, protože každá volba bude být kritizovaná. Já bych vybral Karla Schwarzenberga. Právě on je pro mě skutečným vítězem těchto voleb. A tedy i jasným kandidátem na post premiéra.

Nahlásit

-
0
+