Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Prokrastinace: Nejste líní, jen se bojíte!

13. 11. 2010
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ano, dobře znám... když se měl člověk učit na zkoušky, šel si "stokrát radši" uklidit šuplíky:o) Můj táta, aniž by znal termín prokrastinace, tomu říkal "zástupná činnost".

Nahlásit

-
0
+

Dejte si pozor na své nadřízené! Existují takoví, kteří ve vás prokrastinaci přímo budují:Kdykoli něco uděláte před termínem, najdou na výsledku několik "maličkostí&quo t;,které "by se slušelo vylepšít". To, že vám úpravy zaberou hromadu času nerozhoduje, stejně byste neměli co dělat.Takže vlastně vaši výkonnost po zásluze potřestají.Příště si dáte pozor a budete svou práci odevzdávat až těsně před termínem, kdy žádné zásahy shůry nehrozí. Jenže tohle flákání neviditelně nahlodává váš charakter a pěstuje prokrastinaci neboli odkládání na poslední chvíli.

Nahlásit

-
0
+

Nejsem lenoch, jsem prokrastiňák !!!Na administrativní práci mám malý trik - udělám ten první, nejčastěji technický krok, jako je třeba napsání adresy mailu, předmětu a několika slov, nebo otevřu nový soubor Word či Excel a taky napíši jen pár slov.A u fyzické práce mám úsloví - co nestihnu do večera, nezačínám. Což je to co radí v článku - snažím si práci, která mne stresuje rozvrhnout do tak malých kroků, abych je udělal během jednoho dne.

Nahlásit

-
0
+