Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pavel Kohout: Co by bylo bez eura?

14. 4. 2010
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Mohlo by Německo opustit euro? Už i o tom se spekuluje. Více v článcích tohto týdne nahttp://www.pro-investory.cz/

Nahlásit

-
0
+

"Euro by bylo jeste lepsí, kdyby zesláblo na 1,20 dolaru nebo na 1,00 dolaru."- Vážne ? Tak nech ECB natlačí zopar bilionov eur, a bude z toho dvojitý zisk :1. budeme mať všetci strašne vaľa penazí2. Budeme mať vvýhodu, o ktorej píšete.Važne tomu veríte ?Politici a bankari tomu "veria" , pretože z toho perfektne profituju.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

pane Kohout :pišete :" Euro je příčinou krize, respektive její hloubky a délky."- Je to asi taka logika, ako by ste za príčinu samovrahovej smrti označili pištoľ, s ktorou sa zastrelil.Ano, bez pištole by sa nezastrelil. Obesil by sa.

Nahlásit

-
0
+

Je rozumna sance ze exploze uveru a nizke urokove miry by byly i bez EURa. UK je jeden priklad, CR mela hodne nizke urokove sazby take (dlouho nizsi nez u ECB) a explozi uveru taky tak (pres 25% v kvetnu 2008 dle Vaseho blogu z te doby).V UK to dopadlo/dopada/dopadne ne moc dobre protoze vetsina tech uveru byla financovana ze zahranici, v CR je to o neco lepe neb vetsina uveru byla financovana domacimi zdroji.Spanelsko/Recko/Portuga lskoby bylo zasazeno nejspise stejne, neb vetsina nemovitosti byli Britove. Jo, levne hypoteky v EURu jim v tom pomohli, ale pokud by meli levne hypoteky v GBP (s kterymi to zacalo) tak by tam ten boom byl stejne (mozna o neco malo mensi).Kde EURo opravdu pusobilo skodu je stani dluh.

Nahlásit

-
0
+

Pane Kohout, na ekonoma Vaše formátu, je tohle tak trochu hysterický výkřik do tmy, nezdá se Vám? Kde jsou nějaké hlubší, podloženější argumenty? V Irsku by stalo tohle... ve Španělsku tohle ... v Itálii tohle ... Věštění z křišťálové koule přeci sám důrazně zavrhujete ...Váš euroskeptismus začíná být stejně tak směšný jako Klausův ... S pozdravem, Kája.

Nahlásit

-
0
+

Je mozno podekovat zemím jako Recko, které kazí euro, to zvysuje vývoz do zemí bez eura. Slabé euro je výhoda. Euro by bylo jeste lepsí, kdyby zesláblo na 1,20 dolaru nebo na 1,00 dolaru. Silná koruna bude skodit ceskému vývozu. Také Cína úmyslne zeslabuje renmibi juan, aby fungoval vývoz. Ve Spanelsku by se stavelo bytu stejne tolik s pesetou jako s eurem, protoze boom stavebnictví zacal uz asi v 70. letech ve Spanelsku a euro prislo 2002. Euro je veliká výhoda pro celý svet, spatne je na tom zeme česká, Svýcarsko, Island i Británie, kdyz euro nemají.

Nahlásit

-
0
+