Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: O archetypu násilí

10. 9. 2010
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Jasně, že šelmy jsou násilnické... to je příroda... pokud jste neměl šanci, jeďte do Afriky... né na safary, ale do té skutečné!!Možná pak pochopíte ten rozdíl... Lidé se považují za pány tvorstva.. máme finance, politiku, civilizaci... vzdělání... a jak jsme s tím naložili? Možná je čas se občas zamýšlet nad věcmi... ale to je možná pro některé ztráta času...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

davam tomu "blabol roku"

Nahlásit

-
0
+

Typický Sedláček. Dívím se, že si nevezme provaz a nejde se zastřelit do rybníka, když každým nadechnutím připraví brutálním násilím o život tolik živých mikroorganismů.

Nahlásit

-
0
+

Takovi termiti jsou taky pekni nasilnici, pokud premenu jakesi "prirozene pudy" definujeme jako nasili. Nebo napriklad selmy nejsou o nic mensi nasilnici nez jatkari. Nebo takove housenky ci krtci, neustale kutaji v zemi. Zapomenout nesmime ani na nasilnicke vcely, ktere brutalne stavi uly!Zkratka si myslim, ze autor je daleko horsim pozorovatelem prirody, nez si o sobe mysli. Kazdy zivy tvor meni sve okoli zpusobem, ktery je mu prospesny, "zkulturnuje&qu ot;ho. Nevidim na tom nic nasilnickeho krome slovni terminologie. Vidim v tom cistou prirozenost.

Nahlásit

-
0
+

Nevím, proč Maynard. Spíš mi to připomnělo třeba Kellera, nebo něco z pozdní psychoanalýzy (Marcuse?). Ale z mého pohledu je to určitě zajímavá, pěkně napsaná úvaha... Určitě zajímavější, než donekonečna opakované stavebko.Mám trochu pocit, že spousta lidí trochu zapomněla na prvák: "ekonmie je věda společenská, společenská ..." :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

dodnes je mi záhada sedláčova popularita... navíc ignorace lidí, že je snad horší levičák než maynard

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

O archetypu násilí :Vrchol ludskej civilizacie, DEMOKRACIA je .... ČO je vlastne ta blahodárna demokracia ?????Väčšina rozhodne, menšina MUSÍ posluchnuť, ustupiť. TOTO je demokracia. Neexistuju ŽIADNE fungujuce mantinely, ktoré by znemožnili, aby VäČŠINA odhlasovala čokolvek, čo si zmyslí. Ani ústavne zákony nie su prekážkou, povalí ich väčšina 66 % !Takže - DEMOKRACIA je štandartné nasilie oblečené do sviatočných šiat.Takže - to nasilie mame naozaj na dennom poriadku. Krv pri tom netečie - ale iba preto, že ten slabší, ten PREHLASOVANÝ, ustúpi bez boja.Ano. "Běžně to nevidíme, ale žijeme obklopeni – z hlediska materiálna – šílenou cizostí. A násilím."

Nahlásit

-
0
+