Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Ukládání daní staronovou zbraní

29. 11. 2010
16 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

tak praskači byli jsou a budou... a v USA za FDR to nebyla prdel... je spoustu materiálu např. z šímoveho: trh v čase a prostoruzavřeli chlapa, že vyráběl kalhoty levněji než kolik byla cenová podlaha.snad za nelegální obchodní praktiky :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ten smajlík byl jako pro zesměšnění.tajně jsem doufal, že to je jasné jaká svinarna to byla:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Násilné otvírání bankovních sejfů nepovažují za odkoupení. A nabídku 20,67 papírků s portrétem prezidenta za troyskou unci, pokutu nebo až 10 let vězení nepovažuji za dobrou cenu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No. ono sice po právní stránce se třeba dá vykroutit z toho, že jde v uvedených věcech o retroaktivitu, ale z pohledu přirozeného práva je to prostě podraz. A podobné "ochcávky" nás posouvají možná ažněkam do rovníkové Afriky. Hezký den, OH

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

tolik k "jistotam" a 100% uchovani hodnot. Spis by me zajimalo jak to vypadalo v praxi. Bylo vydano sice narizeni, ze kazdy je povinnen odevzdat zlato do tehdy a tehdy a ze drzeni je nelegalni, ale jak to mohou v praxi dokazat? Chci rict, kdyz mam svoje cihlicky doma v trezotu a nehodlam je jen tak odevzdat, co muzou? Budou smejdit kdo kolik nakoupil a neodevzdal a budou delat domovni prohlidky a dobyvat se do soukromych trezoru, nebo je to odevzdani "dobrovolne&quo t;a kdyz se neprihlasim, tak mi proste zlato zustane a akorat bude (nejaky cas) nelikvidni? Nejak si to neumim predstavit a skoro mam strach, ze mi stat muze sahnout na dane, na statni produkty (SS, PP, menu), ale kdyby mi zkusil sebrat fyzicke zlato, ze bych ho branil.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

zakázal držení zlata pro měnové účely a nezabavil ho, ale odkoupil ho za dobrou cenu:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, zestátnění zlata se samozřejmě provést může. Řekl bych, že to je jedno z úskalí držení fyzického zlata ve formě slitků nebo mincí. Prezident Roosevelt v roce 1933 prohlásil držení zlata soukromými osobami v USA za nezákonné a taktéž nařídil jeho zabavení. jestli se tak ovšem opravdu stalo, to nevím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A jak se budou vztekat, az k nim nikdo rozumny z venku nebude chtit davat penize, na to uz se moc tesim:-))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Madari jsou zase napred, jako ostatne vzdycky. Uz pochopili ze stat se nema nechavat vysavat pijavicami co se zastituji svobodou podnikani (pricemz jen kradou ze statniho a poctivy podnikatel nema proti nim sanci).

Nahlásit

-
0
+

Asi bych potřeboval vysvětlit jaký je rozdíl mezi jiným zdaněním fotovoltaiky a změnou sazby DPH utřeba u realitek. Dále nechápu, proč by stát nemohl zdanit něco, co sám dobrovolně vydává?

Nahlásit

-
0
+

Jo, tak nějak to zavedli tenkrát v USA.http://www.the-privateer.c om/1933-gold-confiscation.html

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Moc pěkný článek,akorát autor zapomněl na poslední znehodnoceni úspor při deregulaci cen po druhé Velké listopadové revoluci 1989, které zasáhlo naší generaci. Proč asi?

Nahlásit

-
0
+

"Nakolik lze ještě hovořit o nepravé retroaktivitě v situaci, kdy s cílem investovat rozestavím elektrárnu, abych vzápětí zjistil, že návratnost takto vložených prostředků bude zásahem zákonodárce jiná, než jsem předpokládal, je diskutabilní."Vzhled emk tomu, že stát garantuje návratnost 15 let, je mnou předpokládaná kalkulace zcela irelevantní..K článku - je to bordel, člověka se jen zmocňuje absolutné bezmoc - daně se zvyšují, korupce neustává, povinně se bude platit 5% do privátních důchodových fondů, které budou vytunelovány, atd atd.. Bohužel ono se ani není kam z tohoto bordelu zvaném ČR odstěhovat..

Nahlásit

-
0
+

" Horší je, když dohodu poruší stát. To by se dít nemělo. V demokratické zemi rozhodně ne ".- A prečo by sa nemalo ?Ak tá pôvodná "zmluva" bola schválená metodou podľa spisu "O společenské smlouvě" od Jeana-Jacquesa Rousseaua, tak aj zmena zmluvy sa schváli rovnakou metodou.Akukolvek zmluvu môžu zmluvné strany kedykoľvek ZMENIŤ. A nie je dôvod schvalovať "zmenu" inak, ako bola schválena pôvodná zmluva. Teda metódou Jeana-Jacquesa Rousseaua.Používať pojem DEMOKRACIA ako formu ochrany pred násilím je nelogické. Forma vlády v demokracii je predsa definovaná v ústave : ROZHODUJE VäČŠINA. A násilie je zákonná metóda - preto ma STAT policiu, väzenia, súdy.------------------Autor článku opatrne, nesmelo požaduje akusi (nie celkom jasne definovanú) spravodlivosť. Ale demokracia nie je o spravodlivosti. Demokracia je vláda VäČŠINY. Niekedy sa to nazýva aj "vláda silnejšieho".

Nahlásit

-
0
+

V dnešní situaci je na pováženou i spoření na důchod, a to jakoukoli formou, skoro se bojím říci, že i kupováním zlatých cihliček.Co když parlament schválí zákon, že zlato je každý povinen nabídnout k odkupu státu s 98% slevou, a pokud to neudělá, dostane odměnu udavač?Zdá se, že ani Klaus neodhadl situaci eura správně, Merkelová už přemýšlí o návratu k marce...

Nahlásit

-
0
+

já žádnou smlouvu nepodepsalviz. spooner.jinak pěkně hnusný etatistický článek:)

Nahlásit

-
0
+