Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Penzijní fondy nevydělávají

26. 2. 2010
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Záleží na tom jak jste s penzijním připojištěním daleko. Až na něm budete mít třeba 100 tis., zjistíte, že o procento lepší zhodnocení dělá za rok 1 tis. Kč navíc, za 5 let 5 tis. atd. Rozdíl jediného procenta hravě přebije státní podporu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já se divím, že ještě většina lidí kouká na připisované zhodnocení. Nevím jak pro ostatní,ale výnos na penzijku je pro mě státní podpora a příspěvek zaměstnavatele. Ty úroky navíc co tam občas spadnou jsou tak zanedbatelné, že je skoro nevnímám.

Nahlásit

-
0
+

Peníze v penzijním připojištění beru jako železnou rezervu. Každý rok rušit a zakládat penzijní připojištění považuji za docela náročné. Navíc můj penzijní fond účtuje poplatek 800 Kč pokud ukončím smlouvu dříve než za 5 let. Až budu opouštět současného zaměstnavatele, určitě zvážím i zrušení penzijního připojištění. Záležet bude především na tom, zda už budu mít 5 let od založení PP a zda bude nový zaměstnavatel ochotný přispívat nebo ne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Státní přípspěvek není pro mladí ročníky u PP vůbec zajímavá položka. PP se jim vyplatí jen a pouze za předpokladu, že na tento produkt výrazně přispívá zaměstnavatel. Státní příspěvěk je zajímavý pouze pro ročníky které mají důchod na dosah, nebo už v důchodu jsou. Každopádně dnešní systém PP je postavený špatně a ukazuje se býti nefunkčním k původně zamýšlenému účelu.

Nahlásit

-
0
+

Ale zase je tu ta prijemna moznost 1x rocne penzijko zrusit, dostat zpet svoje prispevky a prispevky zamestnavatele zdanene 15%.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdybych nedostával příspěvek od zaměstnavatele, peníze bych do tohoto produktu nedával. Mizerné zhodnocení nespraví na dlouhodobém horizontu ani státní příspěvek.

Nahlásit

-
0
+

Nevíte někdo důvod, proč penzijní fondy zveřejňují výši zhodnocení s několika měsíčním zpožděním? Chápu, že to asi nemohou udělat k prvnímu lednu, protože majetek fondu a účastníků není oddělen jako v podílových fondech, ale nebýt schopný zhodnocení zveřejnit ani po prvním kvartále roku, to už zavání záměrem.

Nahlásit

-
0
+