Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nudí vás pražská burza...

26. 10. 2010
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No podobné investice jsou poměrně malé. A je otázka, zda mají, nejen z hlediska poplatků, smysl. Viděl bych vstupní investici spíše minimálně na dvojnásobku. Právě kvůli poplatkům. Což platí i pro fondy. Pokud jde o jejich vstupní poplatky, v tom s Vámi souhlasím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Akcie se samozřejmě nekupují kvůli poplatkům, nicméně do strategie a výnosnosti investice poplatky promlouvají. Samozřejmě, pokud někdo investuje po 10000 USD do jednotlivých akcií, poplatek 20USD neocítí, ten, kdo použije 500-1000USD na nákup jednotlivých akcií, tomu broker ukousne značnou část zisku..Poplatky fondům jsou kapitolou sama o sobě, vstupní poplatek se platí nezávisle na budoucím zhodnocení, kdy zhodnocení často jen kopíruje indexy..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Že mají fondy zaměřené na Latinskou Ameriku zajímavou výkonnost vím. I když ten průměr po přepočtu do korun přesně neznám. Myslel jsem fondy obecně. Pokud to vyznělo jinak, tak se omlouvám. Díky tedy za upřesňující informaci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Třetí globálněji zaměřený fond s obdobnou strategií...".ING ma jeden globalni dividendovy fond, onen "korunovy fond" je pouze jina menova trida stejneho fondu... cili to neni fond s obdobnou strategii, to je jeden a tentyz fond!.Globalni fond je sice globalne diverzifikovany, ale je prediverzifikovany (ma v portfoliu cca 100 akcii... coz je obecne problem takrka vsech ING fondu)..Evropske ING dividendove fondy (jeden fond celoevropsky a jeden pouze eurozona) maji sice horsi historickou vykonnost, ale zase maji lepsi fundamenty - nizsi prumerne P/E a vyssi dividendovy vynos..ING ma jeste jeden dividendovy fond Asia-Pacific, ten ma historicky nejvyssi vykonnost, ale jeho portfolio se mi momentalne vubec nelibi. Na dividendove investice jsou lepsi evropske akcie, v Asii jsou zase zajimavejsi rustove akcie..Jan TraxlerFINEZ Investment Management

Nahlásit

-
0
+

Zrovna fondy zamerene na latinskou Ameriku maji vynikajici vykonnost, na petilete periode kolem 10 % p.a. (po prepoctu do korun), nektere dokonce prekonavaji index..Jan TraxlerFINEZ Investment Management

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vsechny vetsi latinskoamericke akcie se zpravidla obchoduji i v New Yorku, kam ma pristup snad kazdy cesky broker.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

obecne se z PX stala spis parodie na burzu, jediny titul ktery ma jeste smysl nejak ochodovat je CEZ, polovina dalsich titulu ma primarni trh nekde jinde (Erste viden, CETV US, NWR londyn) a druha polovina nestoji za rec, protoze pri tech pidiobjemech si s kursem dela kazdy trochu vetsi subjekt co chce, takze kdo se chce na PX realizovat dostava se u nekterych titulu spis do pozice jizde na centovych titulech v US ktere se vlni za minmalnich objemu sem a tam jak hadr na holi, nebo za velkych jako Koba, ale plati totez...Vetsina investoru nebo spis traderu myslim stejne casem prijde na to, ze investovat do individualnich titulu nikam nevede a prejde na CDF obchodovani indexu jako takovych...

Nahlásit

-
0
+

I když Vás chápu a poplatky hrají nemalou roli, tak se snad akcie nekupují jen kvůli nim.Jinak nevím, zda latinskoamerické akcie, tedy spíše brazilské, mexické, případně i některé další, koupíte přes nějakého brokera, řekl bych, že nikoliv. Fondy, které do nich investují, ale myslím objevíte i tady. Pokud jde o poplatky fondů, ne, že by byly levné (brokerům ostatně taky něco dáte), jde ale přece spíše o výnosy z investice. Což je v současnosti u řady fondů problém. Ale nejen u nich.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pražská burza nás sice nudí, ale pro drobné investory, kteří investují v řádech desetitisíců na obchod, jsou poplatky mnohem nižší než investování do akcií US, Latinskoamerických (to ani nevím, přes kterého brokera v ČR bych nakoupil) nebo různých fondů..

Nahlásit

-
0
+