Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vydělejte balík peněz tím, co milujete

1. 4. 2010
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Určitě to není cesta pro každého - pokud někomu chybí sebeprezentační talent, odborné znalosti i obchodní duch, tak neuspěje. Gary má narozdíl od ostatních "self-help" ;autorů tu slušnost takové lidi dopředu varovat, že nepochodí.Nesouhlasím s tím, že zbytku zbývá rutinní nezáživná práce. Popsanými principy (publikování na internetu, účast na sociálních sítích) jde zpestřit skoro každé povolání, od zprostředkovatele pojištění až po uklízení záchodů. Ostatně přesně těmito "drobnými rozdíly" se může i na první pohled nezáživná práce stát koníčkem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dnešní doba takovému podnikání přeje. Pokud autor navíc neslibuje rychlé zbohatnutí, tak je to velmi dobrá publikace pro start.

Nahlásit

-
0
+

A to mi zase připomíná všechny možné tvůrce jedinečných sázkových systémů a tipů, kteří nebohatnou na sázkách, ale prodeji těchto skvělých rad. Kdo skutečně ví jak na to, nepotřebuje vydělávat prodejem svého know-how. Všeobecně si myslím, že kdokoli prodává návod na zbohatnutí, je už z principu podezřelý:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pro zájemce: link na Garyho "motivační řeč".http://www.ted. com/talks/lang/eng/gary_vayner chuk_do_what_you_love_no_excus es.htmlOsobněsi myslím, že Garyho příklad pro "normální lidi" prostě nefunguje. Způsobem, který popisuje, má šanci se uživit pouze 1% nejlepších (a nejcharizmatičtějších v daném oboru). Ostatním nezbývá nic než tvrdá rutinní nezáživná práce.Spíš než snažit se uživit svým (současným) koníčkem, bych se snažil nalézt práci, která se mým koníčkem může stát.

Nahlásit

-
0
+

To mi připomíná toho ekonoma, co měl zálibu ve víně, a zbohatnul ne díky svým ekonomickým znalostem, ale díky publikování časopisu s dvojsmyslným názvem: Liquid assets. Časopis byl samozřejmě o víně:-)

Nahlásit

-
0
+