Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tomáš Prouza: Šťouch, který odradí

27. 1. 2010
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Banky a další společnosti prodávající finanční produkty budou mít navrh i když lidi budou vědět co je RPSN. Jsou totiž i jiné možnosti jak z klientů dostat hodně peněz i s nízkou RPSN. Viz http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=639834.Dalším trikem jsou zvýhodněné počáteční podmínky. Vámi zmíněná sazba byla na rok (v některých případech dokonce jen na tři měsíce), pak samozřejmě dali klientovi vyšší sazbu..Mimochodem - četl jsem, že RPSN je v mnoha případech upravená (samozřejmě směrem dolů:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ještě před 3-4 roky banky inzerovaly u spotebitelských půjček i hypoték sazbu. Možná si vzpomínáte: "Hypotéka již od 2,99%" atd. Jenže pak se cosi zvrtlo, banky zjistily, že do splátky se dá zabalit jakákoliv sazba a necítí žádnou potřebu konkurovat si tam, kde jsou jednotlivé produkty skutečně porovnatelné. Současná situace situaci jen umocnila, protože celá řada hráčů tento trh dočasně nebo natrvalo opustila, a ti zbylí si jen domněle "konkurují" ;nižší splátkou. Dokud nad sebou nebudou cítit bič jako banky v USA, udou investovat do vysvětlující kampaně d RPSN.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý večer. Musím s Vámi souhlasit. Čert aby se v tom vyznal:-) Rozhodla jsem se s tím něco dělat. Právě procházím školením u Partners. Teprve ted'' si uvědomuji, jak moc jsem byla finančně negramotná, a stydím se. Koukám, že jich je negramotných více, vlastně všichni kolem. Držím ČR pěsti, lidská povrchnost a nezájem o svět financí je obrovská...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdyby u každého úvěru existovala přehledná informace na stránce A4: jaká má tento produkt rizika, pokud se nesplácí… : hlavne aby tato informace byla podana srozumitelnym jazykem, to co se clovek mnohdy docte je snad strojove prelozeno z cinstiny.

Nahlásit

-
0
+