Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak si vedly penzijní fondy v roce 2009?

14. 6. 2010
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Vážení, pokud si mohu dovolit vlastní názor, tak penzijní připojištění je ve své stávající podobě zahnáno do kouta a těžko se již do doby restartu systému někam pozitivnějším směrem pro účastníky pohne...Pokud má nějaký finanční produkt sloužit ke spoření na stáří, tak od něj klient( poučený objektivním inančním poradcem ) musí požadovat garantovanou kapitálovou výplatu, nebo anuitu.A takovou garanci v žádném penzijním plánu žádného penzijního fondu účastník nenajde.A státní příspěvek ? Úlet evropského formátu působící jen kontraproduktivně.Smutné konstatování je, že teprve po 15 letech se novelou zák. 42/1994Sb., v § 12 dostalo do zákona to, že prodejce a zprostředkovatel musí jednat m.j.v zájmu klienta, podávat nezkreslené informace apod a alespoň částečně se zabránilo korupční spirále roztočené lobby PF a finančně - poradenských společností...A krachy PF likvidací ? Multi, Vyšehrad, Garance, Certa - pod dohledem ČNB, MF a depozitních bank i s prostředky klientů, někde se podařilo zachránit 10 % vkladů, někde 40%, někde nic...

Nahlásit

-
0
+

Velice dekuji, hledal jsem aktualni rok. Skoda, ze to prestali sledovat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdyz mate otevreny dany edicni plan, tak nahore (pod zahlavim) si muzete zvolit cislo (ceny = 7) a nad nim rok. Ono nizke prijmove pasmo s detmi se sledovalo do roku 2008.Primy odkaz na rok 2008: http://www.czso.cz/csu/2008edicniplan.nsf/p/7103-08

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Koukam, ze tam vazne neco je. Skoda, ze to alespon webove magaziny 1x rocne nezverejnuji, jedna se o zajimava cisla. Nicmene nalezl jsem pouze domacnosti, domacnosti duchodcu plus tyto 2 skupiny v praze. Pro me nejzajimavejsi prumerne rodiny v nizkem prijmovem pasmu s detmi stale nikde nevidim, asi neumim hledat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ale CSU prece nezverejnuje jenom CPI prumerne rodiny, ale pravidelne i "prumerneho duchodce" a "prumerne domacnosti Prahy". Do roku 2008 sledoval i "prumerne rodiny v nizkem prijmovem pasmu s detmi."Chce to informace hledat a necekat, ze vam je vsechny naserviruji noviny. Ty se zameruji vzdy jenom na to nejjednoduseji pochopitelne.Veskere uvedene indexy najdete na strankach CSU, vpravo jsou odkazy na deset edicnich planu, cislo 7 je venovano cenam.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasim. Jiz jsem to tu zminoval, ale jsem toho nazoru, ze by mela byt zverejnovana i tzv. obcanska inflace. Proste takova inflace vzorove rodiny - podprumerny plat, bydleni, potraviny, odevy, ostatni. Nebylo by to presne, ale melo by to lepsi vypovidajici hodnotu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V nejmenované pojišťovně vědí, že žádný průměrný řidič neexistuje; stejně tak neexistuje žádný průměrný spotřebitel, který si koupí každý rok "jednu osminu televize, třetinu kalhot či polovinu dovolené", natož penzista, jehož nákupy by odpovídaly spotřebnímu koši na základě něhož se cenová inflace zjišťuje. Tedy to slovo teoreticky by mělo být třikrát podtrženo, a červeně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jen si dovolim doplnit, ze inflace za rok 2009 byla podle CSU 1%. Cili vetsina fondu je teoreticky v plusu.

Nahlásit

-
0
+