Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak ušetřit stovku?

19. 7. 2010
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

U mene znamejsi banky nebo u hypoteky se to urcite da. Ale prijit do CS a chtit vyjednavat o poplatcich na beznem uctu asi neni realna predstava, pokud tam clovek nebude mit hodne milionu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Určitě se smlouvat dá. Nic není nemožné. Jen se to bance musí stále nějak vyplatit. Vlastní zkušenost mám především při smlouvání o podmínkách hypotečního úvěru. Z doslechu pak případy nabídek individuálního nastavení bežného účtu ve chvíli, kdy klient banku hodlá přinejmenším na oko opustit..Podle toho co o bankovním prostředí vím, vždy záleží na dvou faktorech. Na tom, jak moc jste pro banku zajímavý klient (využíváte kreditky, úvěry, máte vysoké obraty nebo zůstatky na účtě) a na tom, s kým jednáte. Čím větší kompetence má Váš kontakt, tím spíš uspějete. Jisté pravomoci k individuálním úlevám mívá ředitel lokální pobočky, větší věci pak musí jít na centrálu s doporučením..Netvrdím, že to tak funguje všude, ale přinejmenším v některých bankách rozhodně ano. Než ze své banky utečete, určitě není od věci zkusit smutné oči dřív než vztyčený prostředník.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejste-li otrlejší Pražák, vyplatí se koupit si roční kupón místo měsíčního. Roční kupón vyjde za rok zhruba o 1 200 Kč levněji než 12 měsíčních kupónů..Je dobré počítat úspory za rok nebo i za delší období. Motivace je pak větší.

Nahlásit

-
0
+

J&T se motá kolem nejbohatšího slováka Jozefa Tkáče a jeho syna Patrika a dalších lidí z TOP100 ČR+SR. Za rok 2010 růst o 43% (na zavedenou banku s dost omezenou klientelou hodně slušný výsledek). Do dubna stačilo pro účet 1 mio, nyní dva. Ovšem i spořitelé si přijdou na své - od 0,5 mio má JT velmi hezké a vcelku flexibilní termíňáky (4%p.a. na 2 roky se najde už jen u malých záložen). Rovněž dva zajímavé vlastní fondy. Už jsem ji pár klientům na úspory doporučoval, škoda jen, že ji nemáme v portfoliu :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dekuji za odpoved. J&T Bank neznam a necekal jsem, ze hranice pro individualni pristup muze byt tak "nizko". U firem je to neco jineho, u tech je milionovy obrat bezna vec.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,o smlouvání s individuálním nastavením účtu pro klienta - fyzickou osobu zkušenosti nemám. Myslím však, že stamilióny potřeba nejsou. Proč ovšem smlouvat s bídnou bankou, když na trhu je nabídka dostatečná. Pro klienty s prvními dvěma milióny už je tu například J&T Bank se svým privátním bankovnictvím, tzn. nadstandardní správou v základu a bez poplatků (http://www.jtbank.cz/media/04 _Sazebnik_poplatku_100419_opra va.pdf).Pro firemní klientelu se dělají účty na míru. Kolega, který rozjíždí firmu na levnější distribuci plynu (viz.text) si nedávno dojednával účet na míru v Unicreditu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Opravdu se da v bankach smlouvat? Me pripada, ze jedou dle jednotneho ceniku bez vyjimek, tedy pokud nemate na ucte stamiliony. Mate s tim nejake zkusenosti? Docela me to zajima.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Banka a operátoři jsou klasika. U obou lze smlouvat mimo běžné sazby, pokud jste pro ně zajímavý klient. To funguje vždycky. Rady v závěru patří spíš do kategorie pro silné žaludky. Navštěvování pohřbů za účelem najíst se opravdu není rada pro každého. Ale třeba spolujízdu považuji za relativně dobrý a neotřelý tip..Jinak výsledky kalkulačky ERÚ lze považovat za silně orientační. Příklad? Používám tarif ČEZu D02d s kvartálním stanovením ceny, který vůbec nezná. Přitom loni mě vyšel bezkonkurenčně nejlevněji ze všech dostupných možností..Tak jako tak se těším na další podnětné tipy v příštím pokračování.

Nahlásit

-
0
+