Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak ušetřit stovku? Část druhá.

20. 7. 2010
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pane Skálo, samozřejmě že se jedná o velkou nadsázku. Článek byl pokračováním dílu prvního, prakticky uchopitelného. Škoda že jste nezmínil některý ten z mnoha způsobů jak ušetřit více. Spoustu čtenářů i mě samotného by určitě inspirovaly. Václav

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ale ten clanek je fakt prisernej :) Jeste porad si nejsem jist, zda se jedna o vtip nebo je myslen vazne. Podobnemu postupu chybi snad uz jen odhlaseni vlastniho auta od pojisteni a pujcovani si auta od sousedu a kolegu s oduvodnenim, ze svoje mam v oprave a tak je zkasnout za benzin :) Jinak si myslim, ze je chyba takove clanky tisknout. Je prilis mnoho lidi, kteri by se toho mohli chytnout a po takovychto stokorunach je to otazka tak maximalne 4000 (rozhodne ne milionu), nez vam nikdo nepujci ani otvirak na pivo. A na to existuje prilis mnoho zpusobu, jak usetrit vice a pritom ze sebe neudelat dalsiho moocher.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Bilobo, náhodou jsem našel Váš přátelský komentář pod svým článkem. Osobně se můžeme setkat začátkem ledna, navrhoval bych pracovní den kolem poledne v Praze. Vyhovuje Vám to?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Toto napsal totální čurák, chtěl bych ho vidět osobně!

Nahlásit

-
0
+

Taky zalezi, co v danem case delate. Kdyz prijdu vecer domu, tak je pro me uvareni si prijemnym relaxem, takze ten cas pro me neni ztrata:-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Samozřejmě záleží na tom, jak moc potřebujete ušetřit a kolik času jste ochoten šetření věnovat. Většinou mám 2x až 3x stejné jídlo, čas přípravy jedné porce je tím pádem celkem přijatelný. Rozhodování mám o to snažší, že jídelna do které bych mohl chodit na obědy, za nic nestojí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hlavne nezapominat na cenu sveho casu, napriklad u vareni doma cas na nakupovani, odvoz, vareni skladovani atd. Napriklad u obeda to pro me je minimalne 30 minut meho casu a to se rozhodne nerovna vysledne sleve na jidle. Navic by mi to ani nechutnalo :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

U nakupu drazsich veci se poohlednete v zahranici. Z hlavy ne rovnou napadnou elektronika, boty, drazsi obleceni (nemyslim na paradu, ale z hlediska funkcnosti:-)).

Nahlásit

-
0
+

Podstatně více než 100 Kč měsíčně se dá ušetřit konzumací vlastního jídla v práci. V Praze dáte za oběd 80 Kč i více, pokud si stejné jídlo uvaříte sami, vyjde vás maximálně na 30 Kč. Úspora 50 Kč denně = 1 000 Kč za měsíc..Jdete-li popíjet do hospůdky, navečeřte se doma. Ušetříte někdy i víc než 100 Kč..Nakupujte přes internet. Ceny jsou někdy i o víc než 20% nižší..Naučte se vyměnit si v autě olej. Kromě úspory získáte i jistotu, že výměna byla provedena poctivě a kvalitně.

Nahlásit

-
0
+

Alkohol: Nakupujte víno u zdroje a ve velkém. Při větším nákupu přímo od vyhlášeného vinaře koupíte za stovku lahvičku, kterou si ve své oblíbené vinárně objednáte zhruba za trojnásobek. Navíc získáte skvělý kontakt a vinotéku, na kterou můžete přátele jedině získat. Když budete dost podnikaví, můžete vzít pár lahví navíc a návštěvám sem tam nějakou střelit s patřičnou marží..Kouření: Nekuřte!!! Za spoustu peněz si kupujete jen "pomalou a bolestivou smrt" jak trefně hlásají nápisy na krabičkách. Navíc svým zápachem jen nasíráte (pardon, ale pro tohle nemám mírnější výraz) své okolí..Zdraví: Pohyb je základ úspěchu. Nepotřebujete masáže, nepotřebujete pilule na hudnutí a speciální diety. Prostě přestaňte být líní. Omezte zírání na televizi s brambůrky. Kde to jde, choďte pěšky, jezděte na kole a u svého oblíbeného seriálu si zacvičte. Je to zadarmo a pokud vydržíte, okolí Vás ocení. Nehledě na skvělé vedlejší účinky endorfinů...

Nahlásit

-
0
+