Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Naučme se počítat peníze!

1. 10. 2010
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ono i položit smysluplnou otázku vyžaduje kvalifikaci. Alespoň kriticky myslet o řečeném. Bohužel nižší sociální skupiny jsou obvykle již od dětství vedeny k bezhlavé poslušnosti, hlavně nevyčnívat, neupozorňovat na sebe. Otázek se od nich nedočkáte. Jediné co zbývá je etická zodpovědnost těch sociálně silných vnucovačů. A tady jsme stále v období temna.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ad "Kreditní karty ČSOB"Stejné "neobvyklé" ;obchodní podmínky ke kreditní kartě měla například HVB. Moje reakce byla jednoduchá - okamžitě jsem kartu zrušil s jasně uvedeným důvodem zrušení produktu. Totéž musí udělat i další zákazníci. Jinak se na trhu nic nezmění.Myslím, že kolegové z www.bankovnipoplatky.cz by mohli trochu občerstvit svojí misi. Kromě výše poplatků by mohli upozorňovat jmenovitě na podobné "neobvyklé" ;praktiky jednotlivých finančních ústavů.Základem "příspěvků" ;bude převedení jazyka obchodních podmínek do selského jazyka, případně jasné formulování jejich implikací pro spotřebitele. V daném případě by příspěvek zněl např."Při použití kreditní karty ČSOB zaplatíte úroky i za peníze, které nebudete dlužit."

Nahlásit

-
0
+

Citace: "ČSOB poskytne klientovi bezúročné období za uplynulý měsíc, uhradil-li  celou čerpanou částku uvedenou ve výpisu za tento měsíc do jejího dne splatnosti a současně uhradil-li celou čerpanou  částku uvedenou ve výpisu za měsíc tomuto měsíci předcházející do jejího dne splatnosti."&qu ot;Projistotu bych nepodepisoval"? Jedná se o jednu klauzuli, kterou jsem neměl důvod "využít", a byl jsem mylně informován. Jak chcete žít, když byste nedůvěřoval informacím z oborů, které v dané chvíli příliš nerozumíte?To co z této klauzule bylo možné odvodit bylo, že v následujícím měsíci ztratím bezúročné období.ok divné ale napsáno, i když popřeno na přepážce. Nikde ale nebylo napsáno, že zaplatím úroky i zpětně: pozadí viz http://vlkvlk.blog.com/2007/05/22/kreditni-karta-csob/Nebo by vás napadlo, že částka minulým výpisem potvrzená, že byla splacena, v následujícím výpise je núčtován úrok?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co tam bylo? A pokud čtvrtý den druhého roku trvání smlouvy bude a) pršet, nebo bude b) svítit slunce, přijdeme a vezmeme si vaše ledviny a játra? Já bych sice taky nevěřil, že to může platit, ale pro jistotu bych to radši nepodepisoval.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Chápu... to je další věc, srozumitelnost obechodních podmínek a smluv pro běžného člověka, třeba takové pojistné podmínky, to je občas docela síla, co tam je ukryto.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Samozřejmě, že jsem si stěžoval - neuznání. Problém byl v tom, že já jsem podmínky četl, ale znění jsem nepochopil, resp. mi bylo "divné". Pochopil jsem ho správně, ale nevěřil, že nějaké takové pravidlo může platit...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,Bylo to myšleno všeobecně, pokud klientovi není něco jasné a bojí se zeptat, tak tu práci "těm nepoctivým" hodně usnadňujeme... Ve Vašem případě, dle toho co popisujete, již došlo k oklamání a podání nepravdivé informace a neváhala bych si stěžovat. Pravda, asi tím nic extra nedocílíte, ale když s tím nic dělat nebudeme, tak se nikdy nic nezmění.No k zásadním otázkum bych doporučovala danou odpověď si nechat ukázat v podmínkách, či smlouvě. A to máte pak vidět, jak se prodejci zapotí!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přehlédl jsem něco, nebo opravdu jediná informační hodnota článku je v upozornění, ať hloupě nenaletíme na půjčku s lichvářským úrokem?:-)

Nahlásit

-
0
+

"Pokud něčemu nebudete nerozumět, okamžitě se ptejte." Hmm jak mi tento postup pomůže ve financích?? Svýho času jsem si bral kreditku u CSOB, úřednice jsem se zeptal na nejasnou odpověd, byl jsem uchlácholen, že tak to není myšleno. Za rok toto pravidlo bylo uplatněno a ústně předaná informace jako by nebyla...Konkrétně se jedná o to, že bezúročné období u CSOB bylo(je?) jen tehdy, pokud aktuální měsíc byl splacen, ale také i následující! Kartu jsem sice okamžitě zrušil, ale na co mi bylo se ústně zeptat?

Nahlásit

-
0
+