Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Ustojí spořitelny odchod klientů?

11. 10. 2010
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Když se podívám na výnosnost stavebního spoření v minulosti a dnes a v budoucnosti ..... srovnám to s platy našich zákonodárců v minulosti, dnes a v budoucnosti .... nevím nevím. Asi bych ty "škrty" přesunula na jinou oblast než na "produkty" ,které má dnes většina národa.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Také si myslím, že stavební spořitelny se jen tak lehce svěřených peněz nevzdají a budou svoji nabídkou konkurovat podílovým fondům a dalším instrumentům investování. Hold češi si dost zakládají na tradicích a při dnešním všudy přítomném stresu a nedostatku času raději přikývnou na nabídku spořitelny, než aby zjišťovali, kde je lepší nabídka a řešit tak důvěryhodnost daného investičního instrumentu. Nezapomínejme, že je bohužel pořád finanční gramotnost na velmi nízké úrovni - v průměru.

Nahlásit

-
0
+

Kdyz stavebni sporeni zacalo, mela nasporena castka podstatne vyssi realnou hodnotu nez dnes a statni podpora byla 4500 Kc. Postupne se vsak politikum znelibilo a tak je postupne omezovano. Bojim se toho, ze je to proste neco, co je urceno k postupne likvidaci. Takze je skutecne otazka, zda ma dnes cenu jej vubec zakladat.

Nahlásit

-
0
+

co se tyce Stavebnich SPoritelen, tak nabadat ke klidu je sice pekne,. ale realita bude jina. Krachy ktere bude zase muset sanovat nenavideny stat :) Kdo ma vklad po vazaci lhute tak ho proste uz vybral (ted uz to pujde jen stezi, vypovedni lhuta jsou 3 mesice , ale lze ji dohodou s bankou zkratit). Nechat si zpetne zdanit vynos 50% muze prece jenom naprosty vul.Letadlo stavebniho sporeni jeste chvili poleti, ocekavama tak max. 1 rok a pak se za povyku stradalu zriti. Stat to zatahne a Kalousek se bude tvarit jak nas zachranil pred daleko horsimi vecmi :)

Nahlásit

-
0
+

Bankovní krize, které se v celém světě opakují se železnou pravidelností, jsou zkrátka daní, kterou platíme za dostupnost levných úvěrů.takze jestli tomu rozumim spravne, tak za to ze diky levnym uverum je bydleni nesmyslne predrazene, platime jeste periodicky se opakujicimi krizemi :)

Nahlásit

-
0
+