Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: A co za to, pane ministře?

5. 2. 2010
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

dovolil bych si polemizovat s tim ze banky nepujcuji na 100% ceny nemovitosti. oni pujcuji 100% ceny, ale te ktera bude v horizontu roku, dvou po poklesu. takze realne dostanete 80% toho co zaplatite, ale to je vlastne 100% vyhledove ceny. banka se tak chrani pred tim ze by po Vas chtela za rok, dva doplacet jistinu nebo zvysovat uroky cimz by Vas dovedla do insolvence.

Nahlásit

-
0
+

Napada me otazka, zda je o co stat, mit podnik postaveny (a hlavne zavisly) na pujckach. Potom staci kdyz banka 1x nepujci a firma konci. Mozna jsem staromodni, ale osobne bych radsi podnik mensi a vice nezavisly nez veliky s moznosti okamziteho krachu. Je rozdil pujcit si na novy projekt a pujcovat si i na bezny provoz.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To, pane Fejtku, dle mého opět souvisí s tím vzděláváním podnikatelů. V E15 před nějakým časem byla příloha o největších developerech v ČR. 9 z deseti uvádělo, že své projekty nefinancují z vlastních zdrojů. Naši podnikatelé a firmy jsou možná zdravě opatrné, možná zbytečně brzdí svůj potenciál. To ukáže až čas, kdo měl pravdu. S těmi zaměstnanci souhlasím či doplním, že je může mít na částečný úvazek. Ukázalo se totiž, že maminky co si přivydělávají k mateřské 4 hodinovým pracovním úvazkem mají jen o pár procent menší výkony než jejich kolegyně co v práci tráví hodin osm.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Druhá strana mince je ovšem ta, že si podniky ani půjčovat nechtějí :-(nejen u nás, ale ani v USA). U nás třeba hypotéky podnikatelům meziročne klesly na méně než čtvrtinu. Rozvojové plány šly k ledu, firmy šetří - a co si budeme povídat - každá může čtvrtinu zaměstnanců propustit :-)

Nahlásit

-
0
+

Pěkný článek, korporátní dluopisy by byly pro firmy i investory zajímavou alternativou.

Nahlásit

-
0
+

Poučné zamyšlení. Díky

Nahlásit

-
0
+