Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: K čemu jsou ekonomové?

17. 2. 2010
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No mohl bych take salamounsky rici, ze volby dopadnou dobre pro politiky a spatne pro obcany. Kdyz si vezmete, jaky rozptyl maji predvolebni vysledky, je to slusny odhad. Ale samozrejme ze neni na 100% presny. Jd emi o to, ze volby v tomto state temer nic nezmeni.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tím neodpovídáte na otázku, jak DOPADNOU volby. Jen tvrdíte, že máme dvě velké strany, stabilní komunisty a malé lidovce. Ale nevím z toho, zda sestaví vládu levice nebo pravice. Což je podstatný výsledek voleb.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Spíš všichni tipujeme, zatímco možností není mnoho. Ale je to zábavné.Můj, zcela nekvalifikovaný, tip na příší volby: vítězství ČSSD, zisk TOP09 obdobný jako ODS (může se stát i druhou nejsilnější stranou), vypadnutí zelených a dost možná i lidovců ze sněmovny. Povolební koalici vytvoří ČSSD s TOP09.Schválně jak moc budu s touhle předpovědí počasí mimo:)))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Samozrejme ze povim, takze poslouchejte: Priblizne vysledky voleb v CR pro soucasnost a nekolik pristich let dopredu (nepocita se s extremy jako valka, revoluce, atd.):Vitezem voleb bude ODS nebo CSSD. KSCM ziska svych nekolik set tisic hlasu jako vzdy (nepamatuju si presne, tusim ze je kazde volby voli asi 500 000 lidi?). S vysokou pravdepodobnosti se do vlady dostanou take lidovci, v ridkych pripadech je moznost ziskani 5% nejake nove malo uspesne strany, naposledy to byli napr. Zeleni. O pristich volbach mi dejte vedet, jak presna byla moje predpoved.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pan Kohout píše :"Skutečný význam ekonomie je jinde. Spíše než v meteorologii bychom mohli hledat podobnost s medicínou."- Skušal som si overiť tuto "podobnosť" ;, a hladal som lekara, ktorý by mi doporučil pravidelné prežieranie, fajčenie, požiadal som viacerých lekarov o predpísanie kartona cigariet. Bezúspešne. Lekari asi nevedia, že majú liečiť "podobne" ako ekonomovia.Je tiež zaujimavé, že pan Kohout píše o ekonomoch ako o homogennej množine. A popritom jednotliví ekonomovia obhajujú presne opačné teorie ako iní ekonomovia. Taký HelikopterBen ani Krugman by sa asi nezhodol s nebohým Misesom, ani s Petrom Schiffom.

Nahlásit

-
0
+

Opravdu všichni víme jak volby dopadnou? Já to teda nevím. Povězte nám to tedy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pripomina mi to odhad volebnich vysledku, tam byva take velky rozptyl. A pritom vsichni predem vime, jak volby dopadnou.

Nahlásit

-
0
+

Podle me je to problem mnohych ekonomu, ze si za svoji profesi vybrali meteorologii misto mediciny, a ne verejnosti. Ta je pak vnima podle spolehlivosti jejich zaveru :)

Nahlásit

-
0
+