Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Somálsko: Mobilní platby zachraňují životy

13. 3. 2010
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pražané platby mobilním telefonem nebudou potřebovat - mají totiž zcela jedinečnou, bezpečnou a levnou (alespoň podle mediální masáže zaplacené firmou Haguess) Openkartu, která co nevidět zastane i funkci elektronické peněženky..Platby pomocí mobilního telefonu zavedl kdysi Eurotel (http://www.cz.o2.com/osobni/4 118-archiv_tiskovych_zprav_spo lecnosti_eurotel/50853-pr_2002 _09_121.html),služba se ale bohužel moc neujala a dnes už asi ani není v provozu.

Nahlásit

-
0
+

Díky moc za připomínku. Nejsem si ale jistý, jestli máte pravdu: v "Bitvě o Mogadišo", která byla předlohou filmu, bojovali primárně Američané, kteří nebyli součástí kontingentu UNOSOM II (dobře s pomocí Pákistánců a Malajců, kteří byli)...Více tady: The original authorized strength of UNOSOM II was approximately 28,000 military personnel and some 2,800 civilian staff. Military personnel were provided by the following countries: Australia, Bangladesh, Belgium, Botswana, Canada, Egypt, France, Germany, Greece, India, Ireland, Italy, Kuwait, Malaysia, Morocco, Nepal, New Zealand, Nigeria, Norway, Pakistan, Republic of Korea, Romania, Saudi Arabia, Sweden, Tunisia, Turkey, United Arab Emirates, United States and Zimbabwe. The civilian component of UNOSOM II consisted of staff members of the United Nations and of personnel seconded from Member States.In addition, there were approximately 17,700 troops in the United States Joint Task Force in Somalia, which did not form part of UNOSOM II and were not under the operational command of the UNOSOM II Force Commander. This number included the Quick Reaction Force, deployed in support of UNOSOM II.http://popp.gmu.edu/peace/u nosom_ii.html

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zajímavé, toho se u nás hned tak nedočkáme. Jen vám pane Vlnasi unikl malý detail, který se týče zpackané americké mírové mise, amíci fungovali pod vlajkou OSN.

Nahlásit

-
0
+

Uff, asi jste to nečetl nebo nepochopil. Vrátil by jste zpět na idnes? Tady Vám pšenka moc nepokvete.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z toho vidite ze volny trh je zivy organismus ktery si vzdy poradi, pokud je to spon trosku mozne. Klasicke bankovnictvi nemohlo fungovat - vyvinul se system mobilniho bankovnictvi. Myslim ze tento system je skuecne zajimavou alternativou klasickemu bankovnictvi a verim tomu ze i velke bankovni domy casem urcite funkce implementuji i do sveho portfolia.Ovsem podle vseho jedinym smyslem vaseho prispevku je politicka agitace a vnaseni nenavisti mezi lidi, takze prosim uz na muj prispevek nereagujte. dekuji a preji pekny den.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Moznost mobilnich plateb je lakava, nicmene me nepadaji 2 nevyhody pro zavedeni u nas:1. Slozitost zmeny mobilu2. V CR by banky napevno "zadratovaly&qu ot;mobil k uctu a nabidli pojisteni proti kradezAle osobne bych rad videl prednabitou kartu nebo mobil, ktery by nebyl nijak svazany s uctem a vzdy vyzadoval PIN.

Nahlásit

-
0
+

davat somalsko v cemkoli za priklad je holy nesmysl. ale pravicove orientovani lide to radi delaji, pritom zcela ignoruji realitu somalska, nejnebezpecnejsi zeme sveta. misto toho o ni vyopravejeji jako o zemi kde neni statni regulace a buzerace, zcela opomijejice fakt, ze vse podleha buzeraci a regulacvi kmenovych nacelniku nebo velitelum nejsilnejsiho mistniho gangu. proto se tam vse deje obskurne, rozmaha se letecka doprava=protoze pohyb po zemi je nebezpecny, roznahaji se platby mobily=protoze jakakoli banka nema sanci v tom marastu podnikat.

Nahlásit

-
0
+