Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: „Švindluje se zkrátka se vším!“

18. 3. 2010
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Rada bych navazala na Vas komentar trosku AKTUALNEJSI novinkou.

Nedavno vznila webova stranka Restartovat Česko, kterou zalozila tato "bojovnice" ;proti korupci.

Predne, zakladajici osoba ma maslo na hlave ze sveho pusobeni v Transparency International, jak sam pisete: viz. prispevek zde:

http://www.justicetv.cz/mo zaika/euro01.pdf

Dale je treba se podivat na jeji "podnikatelske& quot;aktivity, kdy jedna z jejich cinnosti je Lobby ve statni sprave, viz zde (srovnejme i adresy projektu a spolecnosti):

http://www.blueoceansoluti ons.cz/cs/nabidka-sluzeb/

Samotne kvality zakladatelky zefektivonvat stat lze najit ve zprave nervu proti korupci, kde obhajovala pouziti datovych stranek zpusobem, ktery vzbudil u odborne verejnosti ohlas (ve smyslu zda-li vubec tusi, o cem mluvi)... ale ono uz samotna kombinace "Prosazování legislativních změn" a pusobeni ve skupine nervu proti korupci je zvlastni (teda skrze optiku ne-ceskeho prostredi;-).

Domnivam se, ze jde o podpurnou platformu pro podnikatelskou lobby jeji zakladatelky (a take uspokojeni socialnich potreb). Propagovat a menit vedu se tu pokousi dost zasvecenych osobnosti jak z ceskeho akademcikeho prostredi, tak i akademici ze zahranici. Tohle se jen veze na trendu, navic to drobi sily pro jakoukoli zmenu (dav silnejsi hromady jedincu).

Ohledne citovaneho Lucemburska a Malty, tak zde jde o aktivitu jednoho z partneru tohoto projektu, ktery se pokousel podobnou "lobby" podporujici dotycneho byznys protlacit pres nerv a pak take skrze jakousi informacni zpravu prazskemu magistratu.Vazne by mne zajimalo, kdo to doopravdy plati... kdo z partneru jsou jen duverive medialni tvare pro zvyrazneni projektu uz trosku tusim.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Česká TI má v mých očích pošramocený mediální profil nejasnostmi kolem svého financování a svým netransparentním jednáním (EURO 10.4.2007 a 23.4.2007), kauze se věnovaly i Britské Listy v roce 2007. Nemáte někdo hodnověrné informace, jak tato kauza skončila?Dívám se teď na údaje o TI z jejich webu a vidím na první pohled, že v několika bodech dlouhodobě porušují ustanovení své zakladatelské listiny (dozorčí rada v listině vs. skutečnost dle obchodního rejstříku, obdobně správní rada). Zpráva auditora v jejich VZ za rok 2008, umístěné na webu, je NEČITELNÁ! Jak potom mohou mít morální mandát hodnotit "kvalitu ostatních institucí"?Rád bych jim držel palce, ale moc mi to za daných okolností nejde.

Nahlásit

-
0
+