Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Dobře ušitá bota!

5. 5. 2010
11 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Je to zvláštní, ale podle většiny reakcí by jeden soudil, že o botách se ve zdejším kraji zřejmě nežertuje, cizinče!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud si dobře pamatuji, tak se podobný problém na Finmagu řešil s oblečením. Takže mi ten Váš článek také přijde trochu mimo. Nebo alespoň s "křížkem po funuse".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud se podíváte do prodejen se zahraničním tiskem kde časopis za 6,- USD prodávají za Kč 240,- tak Vám vyjde, že jeden dolar je za 40,- korun což je jednou tolik. Takže to, že na botách je to o 30 procent je nic oproti tomu, že na časopisech je to 100 procent (konkrétně Tesco a trafika v Jungmannově ulici). Jo někde se jen pojišťuje a někdo se i zajišťuje...

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den, chvílemi jsem si nebyl jistý, jestli reagujete na můj článek. Ale asi ano. Víte, že jsem neměl ambici napsat "o něčem"? Když se vysvětluje vtip, je to vždycky špatné. Takže se do toho raději nebudu pouštět.:-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Fin. poradenství zanechat nemohu, protože ho (kupodivu) nedělám!:-) Vy a pan Muller jste ale udeřili hřebíček na hlavičku. Kdybych psal pokračování článku, určitě by to byla úvaha o vzácnosti bot a o možnostech dosažení bezrizikového zisku díky rozdílu cen obuvi na dvou trzích (tzv. "místní arbitráž").:-) Navíc by se do té arbitráže dalo jít na úvěr, finanční páka by násobila zisky!:-) Jenom pozor na transakční náklady!:-) A investiční banky by mohly začít nabízet deriváty, které by spekulovaly na rozšíření spreadů mezi cenou levé boty v Praze a pravé boty v Bratislavě. Panečku, finanční inovace, kterou moderní finanční svět potřebuje!:-) Vidím cestu z krize!:-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, je na čase vytáhnout do boje proti stánkařům a obchodníkům, kteří prodávají zboží předražené. Také zakázat všechny hospody, které v lukrativních částech Prahy prodávají draze a vystavují nás pokušení utratit tam peníze. Takové počínaní přece není možné! Nezlobte se, ale Váš článek je tak trochu o ničem.

Nahlásit

-
0
+

Mimochodem, mám pro Vás tip na dobrou práci, zanechte finančního poradenství a dejte se na obchodování s botami. Kupujte je levně na Slovensku a prodávejte v ČR. Méně socialismu a více kapitalismu :)

Nahlásit

-
0
+

Vymyslete si takovouto teorii pro všechny výrobky, které se prodávají v různých regionech za různé ceny. Za bílého dne chce někdo Pražanům prodat potraviny dráže než v Jednotě obyvatelům z Horní dolní - skandální, to je spiknutí důchodců z Nového Zélandu :)

Nahlásit

-
0
+

Autora chapu, s botama mam stejny problem. Loni jsem nebyl schopen sehnat v Brne normalni zimni boty velikosti 44. Bud sama neprakticka extravagance, nebo nemeli moji velikost. A to prosim ve vsech obchodech, kde jsme byl - Olympie, Vankovka.

Nahlásit

-
0
+

S kurzem koruny vůči eru to nená nic společného. Ekonomická teorie nám přece říká, že vzácné statky jsou vždy drahé. A autor opravdu nemohl sehnat boty, oběhal mnoho obhocdů, takže boty, které sháněl jsou prostě vzácné! Proto jsou drahé :-)V Bratiskavě takový bot mají asi hroamdy, tam jsou prostě levnější :-)

Nahlásit

-
0
+

to s tym buducim kurzom nemusi mat nic spolocne.....ked som bola na jesen 2008 vo Viedni a pozrela si veci, ktore mali aj v Bratislave, tak kurz, ktory mi vysiel bol 38Skk.A to v lete bol zafixovany kurz na 30,126. Skor je pravdepodobne, ze sa takto predajcovia chrania aj proti tomu najnepravdepodobnejsiemu scenaru vyvoja kurzu.

Nahlásit

-
0
+