Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Silnější než Jágr

26. 5. 2010
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Promiňte, ale Váš příspěvek je naprosto bezobsažný.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, tam se zřejmě projevila vzaba na euro jako zesilovač, o kterém psává Pavel Kohout. Já tím chtěl ale naznačit, že ne za všechno může měna a že je na tom Estonsko díky větší zodpovědnosti lépe než jmenované státy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To by mně opravdu zajímalo, co myslíte slovním obratem "zvládlo krizi". USA krizi taky "zvládly" a Řecko ji koneckonců taky "zvládá". Promiňte, ale řekl bych, že o Estonsku a jeho ekonomickém vývoji, fiskální či monetární politice za posledních řekněme šest let mnoho nevíte.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Trosku bych to rozlisil, Estonsko zvladlo hospodareni z hlediska vladniho dluhu, ale z hlediska ekonomickeho vyvoje to zrovna vesele neni, propad tam odpovida ostatnim pobaltskym statum.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Muzu se tazat, jake vehlasne kroky podnikla CNB v dobe krize? Jinak Polsko euro take nema a krize se ho dotkla prakticky nejmene v cele Evrope.Jinak bych podotkl k tomu plivanci "Klausovske vzdelani", ze kompletni vedeni CNB bylo vybrano, svete div se, soucasnym prezidentem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Kohoute dekuji! Jak tak prochazim internet tak neustale ctu ZLATO, ZLATO, ZLATO bude stat deset tisic dolaru a kdyz odpovim otazkou "kolik bude stat dolar?" tak diskuze utichne. Verite i do budoucna nasi korune nebo jinak, co si myslite ze bude s korunou az zacne padat dolar a zlato doopravdy bude stat tech desetisic inflacnich dolaru? V nejakej nepriznivej pohyb verim, ale ze by se clovek musel zajistit fyzickym zlatem kdyz nezije za USD tomu moc neverim.

Nahlásit

-
0
+

Jen male doplneni... Predne, netahala bych do analyzy celych deset let, ale interval bych rozdelila na pred krizi a po krizi. Pred krizi se ceska koruna vyvijela "standardne&quo t;,tj. stejne jako ostatni meny podobnych zemi, viz treba Polsko. Ke zhodnoceni Polskeho zloteho vuci dolaru doslo v podobne mire jako u Koruny.Jine obdobi je ale behem krize. Zde si ceska koruna vedla velmi dobre. Zde hrala velmi pozitivni roli CNB, ktera podle me nebyla docenena. Myslim, ze by se mela ocenit predevsim instituce a prace jejich lidi a nezneuzivat uspechy lidi za nejakou politickou, eurofobni retoriku. (Dovolim si zapsekulovat: Myslim si, ze kdyby instituci plne ovladali eurofobove s Klausovskym vzdelanim, tak bychom dopadli hure, nez kdybychom doma platili dolarem) Pokud budeme slepe tvrdit, ze nas zachranilo to, ze nemame euro, tak to neni pravda (Polsko euro take nema a jejich kurz je ted hodne volatilni). Zachranila nas schopna narodni banka, ne poucky rakouske skoly.

Nahlásit

-
0
+

Estonsko má měnu navázanou na Euro a krizi zvládlo. Takže to není jen otázka měny, ale i hospodaření. Ale jinak s článkem souhlasím.

Nahlásit

-
0
+