Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Atentát na stavebko

9. 8. 2010
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zákon se přijímá s nějakou budoucí lhůtou platnosti. Nikdy nemůže platit zpětně. U daňových je to obvykle od 1.1. roku následujícího. Takže to co vyberete letos, běží podle letos platných daňových zákonů. Příspěvek za 2010 bude vyplácen až příští rok a budou se ho týkat nové daňové zákony, pokud budou schváleny včas..Jestliže smlouvu vypovíte v srpnu, u většiny stavebních spořitelen dostanete peníze standardním postupem až v prosinci (tři měsíce počínaje prvním dnem měsíce následujícího po podání výpovědi). Rozhodujte se tedy spíš do konce srpna než září.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Předpokládejme, že smlouvu vypovím teď a v listopadu vše vyberu. Je možné, aby v prosinci parlament schválil zákon, podle kterého budu muset zahrnout státní příspěvek do zdanitelných příjmů za rok 2010 a státní podporu dodanit?Přemýšlím, jak se zachovat, bude-li se blížit konec září, a zákon nikde.

Nahlásit

-
0
+

stavebni sporeni - idea byla ze stat lidem pomuze bydlet. nikoli ze bohatsi polovina si bude vydelavat na chudsi polovine ktera jim bude platit zajisteny pekny vynos. takze snizovani podpory je spatne, trvani na ucelovem vyuziti uveru pouze na nakup bydleni je spravne!

Nahlásit

-
0
+