Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Gerald Celente: Žádné daně, žádný sex. Jen válka!

5. 10. 2010
 12 279
27 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejméně oblíbený příspěvek

Chybí mi u tak "skvělého" odborníka zmínka o Rusku, o jeho politice v Čečensku, ve státech střední Asie, o agenturních operacích ruských tajných služeb po celém světě v posledních sto letech.

Nahlásit
-
-1
+

Diskuze

Chybí mi u tak "skvělého" odborníka zmínka o Rusku, o jeho politice v Čečensku, ve státech střední Asie, o agenturních operacích ruských tajných služeb po celém světě v posledních sto letech.

Nahlásit

-
-1
+

výborný rozhovor, len názov článku mi príde trochu zavádzajúci, vytiahnutý z kontextu.

Nahlásit

-
0
+

Ztotožňují se s článkem i jeho základní filosofii. Otázkou zůstává, ke kolika lidem se tato forma materiálu vůbec dostane. To, že je na internetu, neznamená, že o ní lidé vůbec vědí. Soukromé přeposílání odkazu nemá valný rozsah. Dále se obávám, že autor se dost úzkostlivě vyhýbá náznaku toho, co bude po onom "období temna" . Dokonce i tomu, že tento systém kapitalismu vlastně nemá perspektivu konečné podoby demokratického společenství, byť s poukazem, že "ve švýcarsku to funguje dobře". Tedy zatím. A možná jen na pozadí bezbřehého amerického bankovnictví a jisté formy mocenské světové ochrany bankovnictví švýcarského.

Nahlásit

-
0
+

O skutečném stavu světa dnes ví každý trochu inteligentnější člověk, tedy pokud nevěří jen tomu, co se mu k věření předkládá v mainstreamu a dokáže si najít i jiné informace, jichž je nevídané množství, třeba na internetu. Ale co s tím? Jak se z této situace dostat, jak se vymanit z těch uměle vytvořených finančních, politických a ekonomických sítí, jak se zprostit těch pout, vytvořených vlastně jen hrstkou veškeré moci chtivých sociopatů? Nechají se lidé pořád okrádat zločinnými manipulacemi různých institucí, nechají se nadále zavlékat do stále strašnějších válek? Probudí se už jednou? Najdou se mezi inteligencí takové síly, které by byly schopné řídit utváření lepšího, spravedlivějšího světa? Situaci dnes prakticky nelze změnit v jediném státě (snad jedině u mocnosti), s ohledem na provázanost dnešního světa. Vůle ke změně současného stavu by se tedy musela projevit alespoň v rozsáhlé světové oblasti. V některých zemích už lidé začínají nutnost změny chápat a prosazovat.Vědí však, jak vytvořit nový, lidštější řád, jsou pro to k dispozici talentovaní lidé, kteří se nedají zkorumpovat a zneužít pro své, nebo něčí výhody?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tleskám a hlasitě posouvám dále, konečně zase článek/rozhovor, který si nebere servítky a ukazuje skutečný stav věcí, spíše světa!!!

Nahlásit

-
0
+

Bingo.Jen místo devalvace eura bych tam dal jeho rozpad na prvočinitele. Velké devalvaci se ale nevyhne ani dolar (měřeno k drahým kovům).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Moje predstava klasicke valky je, ze proti sobe vyjedou 2 zucastnene strany tanky a letadly a daji si do cumaku. Coz mimo jine vylucuje partizanske valky, valku proti terorizmu a podobne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

co je to válka?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pobiti klacky nepovazuji za moderni valku ve vyspelem svete. Ale se zbytkem musim souhlasit, soucasny trend k tomu smeruje.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud tomu politici pomohou, mohou se lidé pobít i těmi klacky. Zvlášť bude-li bída. A k ní chování politických špiček směřuje:• Boj proti klimatu nelze vyhrát, ale Evropa z něj vyjde o několik bilionů euro chudší.• Diletantské zásahy do energetiky a zemědělství mohou v brzké době několikanásobně zdražit energie a potraviny.• Na umělou stimulaci ekonomiky a života neschopné investice doplatí všichni, především však pracovití a spořiví.• Antidiskriminace menšin a imigrantů a minimální tlak na jejich začlenění vyvolává ve společnosti napětí.Pokud se lidé nechytí za nos a včas nevymění politiky, tak bych to viděl asi takto:• Devalvace eura někde mezi 90% a 99,999999%.• Celoevropské blackouty elektrorozvodné sítě (kritické nestability síť dosáhne ještě před dosažením závazného 20% podílu tzv. obnovitelných zdrojů).• Růst reálné ceny elektřiny na desetinásobek po nařízeném uzavření jaderných elektráren (v roce 2016 převezme vládu nad energetikou Brusel).• Nedostatek paliv (poté co Rusko odmítne platby v eurech).• Riziko hladomoru (až dosáhne podíl biopaliv závazných 20%, polí osetých jedlými plodinami zbude minimum, zahraniční dodavatelé odmítnou platby v eurech, a navíc většina z nich opustí v Evropě povolené GM-free plodiny).Možná to bude tak, jak předpovídá Bugemos pro rok 2023: Zavítáme do časů míru, které zavládly poté, co generál Ladislav Nguyen porazil vzpupné turčíny v bitvě u Rozvadova. http://www.bugemos.com/?q=node/97

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ale se současným propagandistickým vybavením přesvědčí lidi , že válka je to co potřebujou, že jim to dá práci apod.efektivita dneska se mezi keynesianci neřeší

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

1. Technologicka narocnost valky - naostrit klacek zvladne kazdy blb, na vyrobu kalasnikovu potrebujete storjni dilnu a takova moderni stihacka se vyrabi z tisicu spickovych komponent.2. Ekonomicka narocnost - podivejte se na USA, kolik je stoji vojenske eskapady a to pritom ani nebojuji na poradne fronte.Daleko efektivnejsi je ovladat lidi ve vyspelych statech ekonomicky, nez silou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

z velké části souhlasím, ale až na tu poslední část:)po přečtení Hayekovi cesty do otroctví nemám moc valný názor na německý národ začátkem 20.st.ale hlavně jasně, že v současné době západním obyvatelům by nepodporovalo válku, ale to ani občané ameriky nepodporovali, přímé zapojení USA do 2 sv.v. ovšem až do útoku na pearl harbour.lůza je vrtkavá jak je řečeno v gladiátorovi :)podívejte se co se u nás děje kvůli blbému snížení mzdového objemu o 10% vím, že demonstrace a zabíjení je hodně odlišná věc, ale když by klesla životní úroveň o 50% a k tomu nějaký demagogovi nejlépe z EU obvinit z toho RUSA a rusové by třeba přestali dodávat plyn a ropu tak veřejné minění by se taky asi rychle změnilo....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Milí diskutujuci :Vaše uvahy o realnosti buducej vojny maju jednu vadu - pozriete sa do preplnenej chladničky, pozriete sa von oknom, pozriete sa do penaženky, a vojna sa vám zdá absurdná.Lenže :G.Celente predvída obrovskú ekonomickú krizu. Krízu, aku nik z nás nikdy neprežil. A vojny vznikaju v časoch krízy. Viď rok 1938. Nemci boli inteligentný národ. Kulturny. Bohatý (až do tej krízy). A čo sa s nimi udialo ?!?!

Nahlásit

-
0
+

Jeden bych nabídl, aniž bych se chtěl přít o tom, zda horká válka bude nebo ne.USA již delší dobu exportují svůj opravdu velký ekonomický průšvih do celého světa - což je asi největší reálný konflikt na světě, který momentálně existuje. Nikdo proti tomu zatím nenalezl žádný efektivní obranný soft mechanizmus. Na hot obranu nikdo nenašel chuť, nedivím se, já bych do ringu s Mike Tysonem taky nelezl. Tedy i momentálně největší konflikt a zájem ekonomického agresora se řeší "mírovou" cestou.Všechny ostatní, méně zřejmé a méně agresivní konflikty (např. ideologické, surovinové) by rovněž nezůstaly stranou USA a ty mohou pak pravděpodobně nabýt max. regionálního charakteru za přihlížení ostatního světa.Jediný vážný soupeř USA - Čína, již dávno zbraně zvolila a nejsou jimi konvenční zbraně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ukažte mi Čecha, který by šel válčit. 99% by si okamžitě vyběhalo modrou knížku a to 1% by byli fotbaloví chuligáni, Dělničtí straníci a pár naivů. Tipuji, že dokonce i zastánci "humanitárního bombardování" by se jaksi tiše zdekovali.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Oba argumenty jsou irelevantní. Rád bych nalezl argument o tom, proč další válka nepřipadá v úvahu, ale nenacházím!Dlouhé období bez válek nic neznamená. Čilý obchod též nic neznamená. Obyčejní lidé chtějí mír, obchodníci chtějí obchodovat, jenže o válce rozhodují politici.Je třeba se ptát: Jaká opatření učinilo lidstvo lidstvo od druhé světové války pro to, aby žádná další patologická osobnost nemohla uvrhnout svět do války? Marně hledám cokoliv, snad kromě záruky vzájemného zničení.Pozvednou se lidé proti tyranovi, nebo mu naopak budou pozorně naslouchat a kývat, až bude vykřikovat líbivá hesla o nepříteli, a vykládat, jak je třeba obětovat další kus svobody za ještě lepší pocit bezpečí?Bezzubé tresty za symboly zla minulého nás před zlem budoucím neochrání! Možná, že už někde roste nový tyran, a na košili má nový neotřelý symbol. Symbol, jenž si budou za padesát let ošklivit děti při hodinách dějepisu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

60 let "míru" není moc

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak dalece do historie bych to nevidel, ale kolik valecnych tazeni bylo od 2. sv. valky vedeno na uzemi vyspelych statu?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Takové názory byly populární i před rokem 1914.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasim, dnes se jiz "valka" nevede tanky ale penezi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z pohledu Číny je pomoc Řecku elegantní zbavení se dolarů a získání loděnic a rejdařství. Dvě miouchy jednou ranou.Smutné akorát je, že insititut věřitele poslední instance nyné plní Čína.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naprosto souhlasím že se už asi nebudeme rubat sekerama po hlavě - ty války budou mnohem rafinovanější - viz např. plánovaný "vpád čínských hord do Evropy prostřednictvím řeckých přístavů a loděnic" :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podotýkám ještě, že ve svém úvodníku k jarnímu číslu The Trends Journal Celente napsal, že toto číslo je jedním z nejdůležitějších v celé historii Trend Journalu..Akorát s útokem na Irán to nemusí být tak horké. Proč by jinak Goldm Sachs a další americké banyk ctam chtěli otevírat své pobočky?.Věřím, že se současné války nepřemění ve válku "horkou". Jaké jiné? Měnová válka je v plném proudu - http://www.pro-investory.cz/aktuality/archiv_zari/menova_valka_je_tu/ , obchodní války začnou co nevidět...

Nahlásit

-
0
+

parádní rozhovor celante je velmi zajímavá osoba, tak nějak chvilkama přikivuju nadšením a pak jsem z toho rozpačitý, ale i tak ho žeru.jen by mě zajímala jeho odpověd na otázku, v duchu že je v podstatě jako kassandra, že často má pesimistické předpovědi (které jsou správné jen to načasování netrefí:) ) teda podle mě a jestli tohle mu nesnižuje důvěryhodnost.

Nahlásit

-
0
+

Tento člověk jasně popsal to co si myslím - od války v Iráku, z inscenovanou jen kvůli ropě a zakázkám pro zbrojní průmysl, po morální mrtvoly, které chtějí z cenzurovat svobodné médium.Jen ve svých závěrech nejsem tak skeptický. K tomu ale aby lidé poslouchali i jiný názor než ten oficiální, je potřeba je trošku vystrašit.10/10

Nahlásit

-
0
+

Dosti děsivé čtení a jistě k polemice, zda se jedná o fakta, fikce, prognózy, analýzy nebo manipulace. Pro ty, kteří mají rádi čísla můžeme nahlédnout na jinou konsekvenci k rozhovoru:http://buttonwood.ec onomist.com/content/gdcTaktéžděsivé, pravda ?

Nahlásit

-
0
+