Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jacob Frenkel: Zkuste žít bez bankéřů!

10. 11. 2010
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

V momentě kdy lidstvo pochopí banky a peníze jako pouhý prostředek zotročování bude dobré zrušit banky a největší bankéře nejlépe pozavírat.
V ten moment moderní historie dějin poprvé pozná co to znamená skutečná svoboda.
Dle mého názoru možnost kupovat si nekvalitní a drahé výrobky, které nevydrží déle než 3 roky nemá se svobodou naprosto nic společného i když je nám to předhazováno jako ten hlavní smysl svobody a že vlastně víc ani nepotřebujeme.

OTEVŘETE OČI!

Nahlásit

-
0
+

Dotaz-co přesně myslíte, tím půjčovat si čas od jiných? To by mě dost zajímalo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Typická krátkozraká a zavádějící argumentace bankéře.Co kdyby zkusil tu otázku obrátit: může žít bankéř bez klientů? Tady je odpověď jasná!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proto je taky bankovni system stale stejny a proto rikam, ze Obama je bud totalne zkorumpovany a jen loutka bankeru a nebo maximalne inkopetentni a proto bankerum nevadi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Super. Izrael neměl žádná toxická aktiva. Banky, které nevlastnili židé nechali zkrachovat. Ostatním bankám pomohli. Dle mého názoru byla krize předem dobře naplánovaná a realizována. Účelem bylo přerozdělení majetku. Především od obyčejných lidí v USA, kteří nemohli splácet hypotéky a kteří pod cenou vybírali své úspory na staří z krachujících fondů. Když někdo vydělá, musí i někdo prodělat. Bankéři si rozdávali miliardy na odměnách.Nejlépe ovladatelní jsou lidé co skoro nic nevlastní a musí splácet dluhy a těch bylo krizí uděláno mraky, což byl i účel krize.

Nahlásit

-
0
+

Zkuste si žít bez bankéřů! To je zajímavá výzva. Člověk nemusí hned fundamentalisticky rušit běžný účet.Co třeba popřemýšlet, jak systematicky investovat svůj čas a energii a půjčovat si jej od jiných bez využití finančních produktů?P.S. Jinak hezká ukázka profi PR argumentace.

Nahlásit

-
0
+