Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Do čeho se vyplatí investovat v roce 2010?

30. 12. 2009
14 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dřevo půjde nahoru až se oživí výstavba domů v USA.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na tom preci vubec nesejde. Jeho komentar je k veci a ma hodnotu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bedřich Navrátil je další z psuedonymů Ladislava Konečného

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Před mnoha časy se chtěli obchodníci s cibulí uchránit od zlořádu burzy a donutili politiky zákonem cibuli vyhnat z burzy. Má to jeden nedostatek, cena cibule v průběhu roku kolísá až o tři sta procent a není možné se proti tomu zajistit. Tak žadoní, aby probůh tu cibuli bylo možné zase obchodovat na burze."(http://www.d fens-cz.com/view.php?cisloclan ku=2008111602)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nebo co takhle direktivně ceny snížit? To pak budou všichni šťastný. Kromě producentů, kteří nic nevypěstují :-) Položte si otázku, proč investoři vyhledávají komodity a možná poté dělejte unáhlené závěry. Přemíra dolarů se musí někde vstřebat, akcie už v módě nejsou. Raději útočte na jednotlivé vlády, co brání dovozu potravin z třetího světa nebo na centrální banky, které tisknou jako o život a znehodnocují tak ještě více bezcenné papírky. Navíc země, které mají deregulovanou ekonomiku (ano vládne tam krutý kapitalismus) jsou na tom mnohém lépe, než direktivně řízené státy. Takže to nejsou spekulanti, kteří dodávají na trh likviditu a tedy jistotu, že zemědělec komodity prodá, ale na socialismus a rozsáhlá korupce, co tyto země ničí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co se tyce ropy, mluvim o oceneni akcii tezebnich solecnosti (ropy a plynu) s vyhledem na dlouhodobe drzeni. Cenu ropy povazuji za ferovou v rozmezi 70-100 USD za barel (tohle tvrdim uz ctyri roky v kuse, bez ohledu na to, jaka byla zrovna trzni cena)..Na clanek o automobilkach se budu tesit. ;-).Jan TraxlerFINEZ Investment Management

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud jde o me, na drevo nemam jednoznacny nazor ohledne dalsiho vyvoje, takze se mu vyhybam.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Neboj, zamyslim se nad sebou docela casto. ;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V tom jsme za jedno, take nejsem zastancem skupovani komoditnich kontraktu a podobnych spekulaci. Nic uzitecneho tim clovek nedela..Portfolia mych klientu i me osobni portfolio je slozeno prevazne z akcii. I na rust cen zemedelskych komodit sazime castecne prostrednictvim jejich producentu... castecne spekulacemi (prostrednictvim certifikatu)..Do spekulaci se vzdy poustim jen okrajove a jen vyjimecne se do nich pousti i mi klienti..Jan TraxlerFINEZ Investment Management

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děkuji za pobavení :-))) Honzo, měl by ses na sebou zamyslet co děláš :-)))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jan Traxler - FINEZ aktuálně sází na vybrané zemědělské komodity: pšenici a kukuřici. To by nemelo býti, to je neetické, nemorální, nelidské !!Spekulanti se snazí vydelat na komoditní burze pár grošů a díky tomu hladoví v zemích 3. sveta umírají hlady,protoze díky spekulantum na burze jsou kukurice, rýze, mouka, chleba prílis drahé a chudí si je nemohou koupit.

Nahlásit

-
0
+

Komodity - vůbec se nemluví o DŘEVĚ. Co si o tom myslíte?.Detaily (včetně informace o nových předpisech v Šanghaji) + můj tip a tip dalšího čtenáře webu mám zde:http://www.pro-investory.c z/forum/posts/tipy_na_konkretn i_komoditni_akcie/drevo_sangha i/

Nahlásit

-
0
+

Podle mě se zhodnotí drahé kovy, Konkrétní akcie je však třeba pečlivě vybrat. Vyhýbám se největším firmám v oboru, mířím na střední a menší firmy - GORO nebo třeba Terrane Metals - proč jsem j ekupil mám zde: http://www.pro-investory.cz/forum/posts/tipy_na_konkretni_komoditni_akcie/terrane_metals_trx_v_kanade/.Dále pak energetika. Pořád se mluví o ropě, zajímavé ale může být třeba i uhlí. I zde mám své pozice - např. http://www.pro-investory.cz/forum/posts/tipy_na_konkretni_komoditni_akcie/uhli_trend_technology_tret/ Toto je typ firmy, která mě osloví..Potraviny ještě hledám.

Nahlásit

-
0
+

Borkovec:ETF ano,ale určitě ne plošně do indexu typu S&P.Nevím,proč by OPF měly být konzervatuvnější,pokud mají stejné podkladové aktivum.Traxler:Nemovitostem bych se vyhnul.Indický a brazilský realitní trh je dost obtížné monitorovat.Ropa teď ne.Vhodný okamžik asi už byl.Některé automobilky jsou teď hodně zajímavé.Brzo o tom vydám na ICZ článek (tam budu konkrétnější).S banakama souhlasím.Tam to bude ještě divoké.Potměšil:ČEZ představuje obrovské politické riziko pro akcionáře nyní.Šušká se,že pokud ČSSD sestaví vládu,tak to nedopadne pro akcioníře dobře.Osobně již delší dobu fandím biotechnologii(třeba Gilead) ale jsem zastánce metody stockpickingu.I v rámci sektorů jsou obrovské rozdíly v kvalitě.

Nahlásit

-
0
+