Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Luxusní bydlení v evropských metropolích

28. 1. 2009
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dovolim si tvrdit, ze pro nekter jsou problem. V Londyne trh s nemovitostmi docela posledni rok padal. Mimo jine i proto, ze sice hodne lidi melo vysoke prijmy, ale jelikoz s vysokymi prijmy pocitali i do budoucna (specialne s rostoucimi bonusy), meli hypoteky s obrovskou leverage (100% hypoteka, 5-6x kompletni prijem pred zdanenim). Hodne (samozrejme, ne vsichni, ani ne vetsina, ale nezanedbatelna cast) lidi nepokrylo ze zakladni mzdy ani mesicni naklady na zivot (a to mluvime o mzdach pres 100k liber rocne), a spolehali na bonusy.Koupit skoro nove luxusni auto z druhe ruky bylo posledniho pulroku velice snadne :).Pozn: - to neni z novin, ale z toho co vidim/znam kolem sebe.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pouze doplnim, ze v London-City (skutecne financni centrum sveta) pracuje zhruba 300 az 350 tisic lidi. Ti si mezi sebou rocne rozdeluji pouze na bonusech(!) pres 6 mld liber - v roce 2006 - 8.8 mld, 2007 - 7.2 mld, 2008 - 6.0 mld (coz pry bylo nejmene od roku 2003). Z toho zhruba 1% zamestnancu dostane na bonusech pres 1m liber rocne. A vzhledem k tomu, jak jsou nemovitosi v UK popularni, vubec bych se nedivil, kdyby vetsina tech penez skoncila prave tam.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Londýn je finanční centrum světa s velkou koncentrací opravdu bohatých lidí.. Pro vrcholové manažery nebyly a stále ještě nejsou nadsazené ceny problém..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejsem realitní makléř, ndrozumím tomu, proč je tak velká disproporce mezi Londýnem a ostatními metropolemi. U Londýn vs. Varšava nebo Praha tomu rozumím, ale L vs. Paříž? 67 tis vs. 12 tis.?

Nahlásit

-
0
+