Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pitomá média

2. 6. 2009
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Je to smutná realita

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To je přesné. A kdyby začali všichni lidé najednou ekonomicky myslet? To by se stávající systém sesypal jak domeček z karet. :-(.Na ten článek se moc těším.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

HN, ktere se chteji tvarit jako FT v cestine meli pred par dny clanek o britskem stress testu, kde mela perly jako "Z výsledku testu vyplývá že ceny nemovitostí v Británii spadnou behem krize o 50 procent a propad HDP o 6 procent." - pad cen o 50% a HDP o 6% byl v testu vychozim predpokladem (proto stres test), ne vysledkem.Kdyz JC Tritchet rekl, ze ekonomika je v bode inflekce, vetsina novinaru to reprezentovala jako v bode zlomu (=pujde uz nahoru).PMI stoupne z 41 na 45 a je to uspech (presto ze libovolne cislo pod 50 znamena pokles).Akcie stoupaji, neb spotrebitelska duvera stoupa, ale ze velka cast indexu jsou ocekavani, ktere jsou zase z velke casti pocitany z vyvoje akciovych trhu, to se uz vetsinou nedovite.Zrovna mam rozepsany kratky clanek o tom, jak je snadne vykladat ekonomicke cisla dle toho co se vam zrovna hodi.Na druhou stranu, jsem rad ze premejsleni neni moc in, co bych delal kdyby najednou zacali vsichni lide myslet? :)))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ondřeji, před pár lety jsem spolupracoval s firmou, jejíž představitele hojně citovali ve zprávách. Ti pánové z toho měli velkou srandu, byl to takový adrenalinový sport - ať se jich redaktoři zeptali na cokoli, odpověděli od boku jakoukoli banální ptákovinu, a měli svých pět vteřin reklamy ve zprávách. Hlavně žádné téma neodmítnout a správně se tvářit. Nesmysl v ekonomickém (či jiném) zpravodajství nepoznají ani redaktoři, ani diváci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A není to smutné?Jasně,tržby měly i přes 200 mld.Ale zisk 150 mld. USD nemá přece nikdo,na to nemusím být žádný odborník,abych si tohle uvědomil než to naservíruju 5ti milionům pseudodiváků.A taky nikoho nenapadne,že krach a zisk nejsou přátelé...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podobné pletení pojmů v populární žurnalistice není bohužel výjimkou. Schválně jsem se podíval na výsledovku GM a částce 3 biliónů Kč odpovídají zhruba jejich tržby roku 2008 (149 mld USD)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nova třeba včera pustila v hlavních zprávách,že GM loni vykázal zisk(!) 3 bilióny Kč(!!) a přirovnávali ho ke 3 státním rozpočtům ČR(!!!).Jak někdo takovým lidem může zaplatit za jejich práci? To už ani není vtipný...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

to je bezpochyb...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Inteligetni clanek a pravdivy.

Nahlásit

-
0
+

1. Kazdodenni realita:-) Leckdy ne tak do oci bijici, lec nic prekvapiveho, rekl bych.2. Predpokladam, ze hlavni spousteci mechanismus:-) a souvislost, jez mi unikala. Myslim, ze takovyto clanek, byt paradne napsany, se da publikovat v jakoukoliv dobu.3. To zni sympaticky uprimne az na sluvko "patrne":- )Anebo si zadnych nejste vedom? Predpokladam, ze u Partners takoveho jednani neni a nebude treba:-D a proto prave Partners:-)Diky za odpoved a budu se tesit na texty vice "k veci" (nenapada me momentalne lepsi formulace).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky za otázku, která je zajímavá hlavně pro mě. Musel jsem se hodně zamyslet a tady jsou moje motivy:1. Zahlédl jsem reportáž o vajíčkování Paroubka na Smíchově - Nova předvedla typický příklad jednostranného výkladu reality.2. Nad tím bych se ale nepozastavil, kdybych si den nato nepřečetl Staffordovu analýzu tendence médií k dezinterpretaci v časopise The Psychologist.3. „Křivdy“ na vlastní kůži i ze svého okolí znám samozřejmě velmi dobře, jako každý, kdo působí v oblasti komunikace. Patrně jsem za těch patnáct let v médiích sám taky pár křivd napáchal :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hezky napsano pane Majere. Jiz po nekolikate jsem se presvedcil, psat opravdu umite. Klobouk dolu.Predpokladam, ze Vami zminovane vite jiz hodne hodne dlouho. Co Vas motivovalo, ze o tom pisete prave ted? Nedavna "krivda" ve Vasem okoli? Nebo snad okurkova sezona?:-D

Nahlásit

-
0
+