Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kam s penězi bez investice a rizika?

9. 9. 2009
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobrý den,lze těmto společnostem "věřit"? Vesměs se jedná o menší společnosti a víme, jak to s takovými v minulosti dopadalo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

O mikroúvěrech a myelen.com jsem tu už před časem psal. Možná vám to zorientování se pomůže...http://www.finmag.cz/ clanek/10107/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den pane Endere,v čechách znám pouze tuto společnost http://www.myelen.com/ Pavel Kohout před nějakými dvěma lety psal na toto téma článek, našel jsem ho zde http://www.virtually.cz/?art=14073 - některá data samozřejmě pozbyla aktuálnosti...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Provozuje nekdo v cechach mikrouvery?Je to neco, o co jsem se pred rokem/dvema docela zajimal, specialne neco jako miniuvery pro lokalni male podniky, ale nejsem si jist jak by to mohlo fungovat v Cechach, abych pravdu rekl, se slabsi pravni vymahatelnosti (na obe strany).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kde najdete mikroúvěr bez rizika? Většinou podstupujete riziko dvojnásobné - nesplácení ze strany dlužníka a nesolventnost zprostředkovatelské firmy. A výnos je většinou jen o málo vyšší než ten na spořícím účtu. Tolik alespoň mé poznatky, rád se nechám přesvědčit o opaku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mikroúvěry

Nahlásit

-
0
+

nejvýhodnější sazby má na spořících účtech Moravský peněžní ústav. Podle výše vkladu 4,3 - 5,3% p.a. bohužel dnes nabízí pouze výpovědi 18 a 24 měsíců.Podobné sazby má WPB.

Nahlásit

-
0
+

Dle mého názoru by se klientka rozčilovat nad ztracenou hodnotou portfolia neměla a může se zlobit maximálně na sebe. Investice s vyšším rizikem, které popisujete, jednorázový vklad a dlouhé období min 5 let znamená, že na začátku nezvážila rizika a nepomyslela na účel investice. To je ale potom špatná domluva s poradcem nebo chyba úsudku. Pokud by dodržela investiční horizont je pravděpodobné, že by se hodnota min. udržela.Pokud chce v dohledné době zvolit konzervativní produkt na krátkou dobu, není lepší rady než spořící účet.

Nahlásit

-
0
+

Klientka nechce nepojištěné investice - její strach tedy souvisí hlavně s obavou o zdraví finančních ústavů nebo spíš měla na mysli že chce mít vklady zajištěné - bez rizika ztráty? Tento hlavní "psychický blok" bych se snažil konkretizovat. Jinak samozřejmě hlavní roli hraje doba kdy bude úspory potřebovat a spořící účet může být řešením. Možná bych ještě prověřil jaké že to má dluhopisy (dluhopisové fondy) v portfoliu. Některé dluhopisy momentálně rychle ztrácí na atraktivnosti a možná by bylo vhodnější je také překlopit do depozit, na peněžní trh (CZK) nebo něco jiného.

Nahlásit

-
0
+

Hodně záleží na tom, kdy bude koupě bytu realizována. Pokud to bude v řádu měsíců, tak je spořící účet velmi vhodným řešením.

Nahlásit

-
0
+