Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nejoblíbenější jsou budovatelské

23. 12. 2009
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Třeba šachy. A pro méně náročné dámu:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hmm, hry pro dva jsou docela orisek, casto narazim na to, za na moderni oblibene hry je nas proste malo... Pred casem jsem dostala hru Halali, je to docela zajimave, ale myslim, ze nahoda hraje v teto hre prilis velkou roli. Pokud jde o ciste vedomostni hru, ted jsem nekolik veceru hrala Evropu, ktera me opravdu bavi (jednoduchy princip otazek a odpovedi). Vsechny ostatni me oblibene vyzaduji nebo si zadaji vice hracu: Aktivity, Osadnici, Carcassone, Beng... Sama bych tip na hry pro dva uvitala...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A nebo je to obráceně. Celý týden něco budujeme, až jsme z toho natolik "zblbí", že v budování, obchodování a investování pokračujeme i o víkendových večerech..Jinak Lada už to zmínila v článku, ale stolní i (některé) počítačové hry jsou především geniální učební a socializační pomůckou. Od raného věku se učíme, že nemůžeme prošustrovat všechny své peníze za hotely a bez rezervy se modlit, že přijedou klienti,protože pokud nepřijedou, nezbude nám na daně :-) a tak dále. Na hře Monopoly je ale velice nevýchovné, že v jisté části hry je nejlepší permanentně sedět ve vězení! A nebo ano :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Také bych se rád zeptal nějaké znalé a dobré duše: Chceme si s přítelkyní koupit nějakou stolní hru (pokud možno s ekonomickou tematikou, ale není to nezbytné), která by se dala hrát primárně ve dvou během dlouhých zimních večerů. Setkal jste se někdo s něčím podobným? Díky

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Asi je to obraz dnesni doby: V realnem svete toho vetsina lidi moc nevybuduje, tak si vybiji svoji aktivitu ve hrach. Pripomina mi to fenomen World of Warcraft u hracu - kdo by nechtel byt mocny kouzelnik misto zlomeckem 6-ti miliardoveho stada?

Nahlásit

-
0
+

Existují i deskové stolní hry zaměřené ještě více na finanční oblast např. Monopoly, Cashflow kvadrant, Finanční svoboda, Akcie a opce, Dividends,... Jaké s nimi máte praktické zkušenosti?

Nahlásit

-
0
+

Dost ze zde uvedených her hraju a opravdu největší zábava je s Jungle Speed. A nejsme u toho podnapilí. Rozhodně to nemusí být přihlouplá hra - záleží hlavně na hráčích...Po těch všech budovatelských intelektualitách je to příjemná změna :-)

Nahlásit

-
0
+