Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Plastová bomba

16. 10. 2009
13 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

V tom směru je skvělý Diners Club. Splátky nehrozí, neumí to a inkasuje vždy 100 % z jakékoli banky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podívejte se na www.prosper.com, jak to již běží v USA - to jsou věci !!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Do toho bych šel dal bych i 10 % :o) p.a.M

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Když jsem si kdysi zakládal v ČSOB kreditní kartu (kvůli půjčení automobilu v zahraničí), byl jsem docela překvapený když se mě pracovnice zeptala zda chci aby mi z účtu strhávali minimální splátku, plnou splátku nebo nic. Vůbec nechápu proč poskytují možnost plné splátky. Že by proto že by si tuto možnost "vydupali" zákazníci? ČSOB nebo City bank (ta také umožňuje plnou splátku pomocí inkasa) nejsou banky, které by intenzivně naslouchaly klientům:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Připojuji aktualitu k diskusi o problémech se splácením:http://www.ct24.cz/e konomika/69825-bank-of-america -skoncila-ve-3-ctvrtleti-ve-zt rate/

Nahlásit

-
0
+

Radovan Kubát: Bohuzel lide na to nejsou zvykli a tak treba duchodci maji v stodole schovany statisice (viz TV) a o kus dal mladi plati silene uroky a poplatky. A prodelaji na tom obe skupiny.Radovan Kubát: Ony to kreditky neumi prave z toho duvodu, aby lide statisticky casteji zapominali a platili uroky. Jinak bych obecne rekl, ze ergonomie v bankovnictvi neni nic moc, alespon dle mych zkusenosti.

Nahlásit

-
0
+

Bohužel ne všechny kreditní karty umí inkasovat z běžného účtu celou dlužnou částku. Některé umí inkasovat jen minimální splátku (zrovna ta moje od GE Money prý umí jen min. splátku). I když máte inkaso nastavené, je dobré hlídat stržení platby. U City bank (kde mám druhou kreditní kartu kvůli čerpání výhod) mi před časem platbu nestrhli. Naštěstí jsem si toho včas všiml (prý to bylo kvůli tech. problémům). S reklamací bych pravděpodobně uspěl, i tak jsem ale samozřejmě rád, že to dopadlo takto.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

S takovými podmínkami brzy donutí mnoho lidí půjčovat si mezi sebou. Pokud bych měl přebytečnou rezervu 300 tisíc, rád bych vám půjčil s úrokem třeba 8% (je nutné zohlednit vyšší riziko než kdybych uložil peníze do banky nebo záložny). Oba bychom na tom vydělali. Moji rodiče těch 300 tis. navíc mají, ti by ale asi zase neměli odvahu někomu půjčit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nesmis se na to divat ze sveho pohledu. Clovek s mizivym financnim vzdelanim a prehledem trhu to proste nevidi. ja bych ti taky urcite prodal treba predrazeny pocitac a jeste by sis chvalil, jak jsi nakoupil super vec. Stejne tak treba pekar, nebo kdokoliv jiny, kdo ma v danem oboru prehled a ty ne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejsou to jenom kreditky...Při nadprůměrném příjmu jsem šel do KB žádat krátkodobý uvěr na profinancování zelené dotace ve výši 300 tisíc.Bez zajistění jen 250 tisíc a urok 12,6%. Nechápu jak tohle někomu mohou prodat... nebo že někdo muze být tak hloupý že si půjčí tak drahé peníze...

Nahlásit

-
0
+

Skutečně výbušné téma. Z vlastní zkušenosti vím, že ti, kteří se dostanou do problémů s kreditkou, vůbec netuší, jaká je skutečná "útrata" - viz výběry hotovosti z bankomatů . A to vedle té kreditky mají ještě kontokorenty, spotřebitelské úvěry, někdy i americké hypotéky a většinou podprůměrné příjmy. Podstata jejich problémů není tedy jen v té kreditce, ale v naprosté neznalosti úskalí života na dluh. Vždy mě překvapí, že to všechno vůbec mohli dostat. Nedávno jsem se setkal s manželským párem, který nečekaně čelil plné invaliditě manžela a ztrátě zaměstnání manželky. Jejich aktuální měsíční příjem byl 15 000 Kč a jejich aktuální měsíční dluh 60 000 Kč (na několik let).

Nahlásit

-
0
+

Podle mne rozumný způsob používání kreditní karty je mít s jejím vydavatelem nastaven způsob úhrady inkasem z běžného účtu (klidně i u jiné banky), a na něm mít dostatečný zůstatek. Tak nikdy nepřekročím splatnost kreditky a využiju (téměř) naplno bezúročné období. Kreditku používat pouze na platby u obchodníků, případně po internetu.

Nahlásit

-
0
+

U nás je úvěr na kreditní kartě tak drahý že se kreditní karta vyplatí jen k využívání výhod v rámci bezúročného období (docela mě překvapilo že více než 70% klientů využívá kreditku jiným způsobem). Mně se to daří už čtvrtým rokem. Banka na mně neprodělává - 1%, které mi připisují na penzijní připojištění v pohodě pokryje to co zaplatí obchodník (ten je jediný kdo na mé kreditce tratí).Co by mě zajímalo je to proč je mnoho úvěrů na kreditkách nezaplacených, zabalených do balíčků a prodaných. Když nazaplatím kreditní kartu, časem na mě pošlou exekutora a ten těch pár desítek tisíc někde najde. Chápu že když nemám na splátky hypotéky a můj dům stojí o hodně méně než když jsem si ho kupoval tak ze mě dlužnou částku budou dostávat těžko (bude podstatně vyšší). Ale u těch kreditek tomu moc nerozumím.

Nahlásit

-
0
+