Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Šetřit, šetřit, šetřit!

30. 12. 2009
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tenhle clanek je obslehnutej z nejakyho americkyho serveru, proto vyssi mira hysterie a duraz na hypoteky...

Nahlásit

-
0
+

Bozinku, kdyz ctu komentare, tak se rechtam. Diky za pekny Silvestr.A ted tu nasu: Komu neni shury dano, v apatyce nekoupi.

Nahlásit

-
0
+

Penezni zasoba je v CR relativne stabilni, takze v domacim prostredi inflacni tlaky nejsou a v brzke dobe nebudou. Ale inflace muze prijit ze zahranici. Ve svete se penezni zasoba rozmnozuje silenym tempem a pokud ji centralni banky zavcas zase nestahnou (jako ze asi tezko, kdyz se clovek podiva na ocekavane rozpoctove deficity v roce 2010 a kolik trilionu dolaru bude treba na refinancovani dobihajicich dluhopisu), projevi se to casem v rychle rostoucich cenach komodit a dalsich fyzickych aktiv. Drahe komodity pak budou tlacit inflaci vsude ve svete..Nevim, zda k tomu dojde ani kdy. Ale vim, ze se cela bublina muze roztocit daleko rychleji, nez si nyni pripoustime..Mozna si muze nekdo rict, ze se to tyka jen dolaru a ze drazsi komodity vyrovna oslabeni dolaru. Mozna. Ale obavam se, ze nikoliv, ze to bude jen tlumit..Jan TraxlerFINEZ Investment Management

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Do tohoto zoufale katastrofického scénáře chybí osmý bod: Kupte si pěkné konopné lano, uvažte na něm smyčku a uložte ho pro případ nouze...Ve skutečnosti na základě stejných faktů jako autor předpokládám, že letos půjdu cca o 20% nahoru jak v příjmech, tak v ostatním. Očekávám, že se ke mně přidá jak burza, tak mnozí další podnikatelé a investoři.

Nahlásit

-
0
+

Děkuji za Váš názor. Máte prosím nějakou ucelenější konkrétní agrumentaci k vývoji prostředí ČR směrem k vyšší inflaci?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bod 2) Myslím, že je dobré zapisovat nákupy dobíjecích kupónů - jinak se totiž může stát, že utratíme víc než jsme utratili na paušálu (kde máme automaticky přehled o utracené částce)..3) S počtem bank bych to nepřeháněl. Více bank = větší riziko že některá z nich padne. Kdo se bojí, měl by dát většinu peněz třeba do České Spořitelny (tu stát musí podržet i kdyby na chleba nebylo)..4) Dle mého záleží na regionu. V Praze bych klidně počkal až firma, ve které pracuji, zkrachuje (min. 3 platy odstupného nejsou k zahození). Jedna zkrachovalá firma pracovním trhem v Praze neotřese..7) "Mezi taková aktiva patří zejména zlato a drahé kovy, diamanty, poštovní známky a nemovitosti.".Tohle si dost protiřečí s 1. odstavcem - tam bylo uvedené, že ceny nemovitostí klesnou o 25 - 40%!.Poslední větu považuji za nejlepší radu z celého článku (ne že bych toto doporučení četl poprvé). Tuto možnost jsme doma již prodiskutovali a nebude-li to nutné, nepůjdeme tuto cestou (nechce se nám starat se o zvířata a rostliny)..Ostatní doporučení považuji dobré a souhlasím s nimi.

Nahlásit

-
0
+

Mě bod 1 doslova šokoval:) Pan autor má buď křišťálovou kouli nebo má k dispozici údaje o které se s námi nepodělil. Jinak si nedokážu vysvětlit kde přišel na to, že další vlna krize srazí ceny nemovitostí o 25-40%. Netvrdím, že se to nemůže stát, bez bližšího vysvětlení ale působí ta procenta jako vycucaná z prstu..Navíc platit nájem + dejme tomu dluh ve výši 20% ceny prodané nemovitosti, to dá asi většina lidem pořádně zabrat..Aby šly ceny nemovitostí dolů o 25-40%, musel by značně narůst počet lidí neschopných splácet hypotéku. Tento trend ale dle mého zatím nenastal.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Inflaci take necekejte z domaciho prostredi. Nejsme izolovana ekonomika.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Body 1 až 6 jsou jak skoro opsané z knihy Guntera Hannicha "Deflace - utajené nebezpečí". Dokonce jsem si ji vytáhl, jestli to není přímo opsané (není).Bod 7 je s prominutím hloupost jak Brno, pokud autor žije v ekonomickém prostředí ČR. Kromě zvyšování regulovaných cen a daní neexistují v současnosti žádné proinflační tlaky. Poptávka ze strany státu, investice firem i spotřeba domácností se znatelně zvyšovat nebudou. Výrobní kapacity se nezmenšují, "málo zboží" se nekoná. Otázkou pro zajímavou diskuzi může být dlouhodobý vývoj cen některých komodit, faktorů, ovlivňujících jejich cenu a váhu promítnutí změn jejich ceny do celkové úrovně cen.Jak by řekl náš pan prezident, "Vrátit diplom".Ale jinak pěkný článek (body 1-6).

Nahlásit

-
0
+

Ten prvni bod me vazne dojal. Kdyz nemovitost prodam, budu stale dluzit 20% z ceny (pokud to banka vubec dovoli) a jeste musim resit, zda a za jakou cenu sezenu podnajem. Vysledek je ze dluzim spoustu penez a nemam kde bydlet.

Nahlásit

-
0
+