Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Policie viní Edbusy z podvodu

29. 1. 2009
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobry den,
dane dva pany znate? LP je fakt svagr MŽ? Mohli bychom se prosim spojit napr. pres email competitiontender@gmail.com? Me nedavno uplne nahodou kontaktoval LP a tvrdil mi ze je v tom jen nahodou nevinne jako IT a ze je jiz propusten doma v Zakranech na svobode. Dekuji za odpoved!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Cha cha.Zahraniční kapitál?Žouželka vyučený klempíř z Tetčic a Přibyl jeho švagr ze Zakřan...Hahaha.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vytisknout článek Edbusy: druhá strana minceMožná že případ Edbusy bude brzy považován za největší policejní skandál. Skandál policie ve svobodném státě, která s Edbusy na něčí příkaz naložila na způsob „banánové republiky“.Reportáže o tom, že není možné vymyslet projekt, který by české domácnosti zbavil rekordní zadluženosti, vysílala na svém prvním programu Česká televize i TV Nova – a na mušku si vzaly brněnskou společnost Edbusy (EDucation BUsiness SYstem), na kterou se zaměřila i policie – jednotky rychlého nasazení české policie vpadly po zuby ozbrojené do sídla Edbusy a také do bytů majitelů společnosti, aby zabránily „trestnému činu možného podvodu“.Od této události uplynuly skoro dva měsíce, a nikdo z Edbusy nebyl ani obviněn, ani vyslýchán. Majitelé Edbusy a. s., klienti, investoři ani občanské sdružení, které mezitím vzniklo, aby chránilo zájmy klientů Edbusy, nevědí, proč jim policie zabavila vybavení a zablokovala účty, a stále ještě nemají šanci se bránit. Nevědí před čím, protože jediné, co klienty Edbusy poškodilo, byl právě zásah policie a masmédií.V České republice byl vymyšlen originální zákonný způsob krádeží – tunelování. Zrodily se tu ikony těchto podvodů Viktor Kožený a Boris Vostrý. Harvardské fondy, Motoinvest, CS Fondy, Agrobanka, Česká spořitelna, Komerční banka, IPB, Plzeňská banka či Banka Bohemia jsou jen několika významnými příklady proslulého tunelování.V první polovině 90. let u nás vzniklo více než 50 bank, z toho 18 skončilo v konkurzu či v likvidaci. Z dalších pěti zůstaly jen akciové společnosti bez bankovní licence. Termín tunelování používaný pro cílené a organizované vyvádění financí z bank s úmyslem nikdy je nevrátit není přesný, protože vystihuje jen jednu z uskutečňovaných praktik.Vhodnější se jeví pojem pumpování, neboť banky byly doslova pumpovány, a řadu z nich to přivedlo až k bankrotu. Banky sloužily jako pumpa peněz, kam si vyvolení mohli kdykoli přijít a napumpovat si. Základním způsobem pumpování bylo ztrátové úvěrování a cílené tunelování managementem, obo

Nahlásit

-
0
+

Nejsem právník, takže dovozuji z toho, co jsem se dozvěděl. Pak ta možnost existuje.Nekomentuji samozřejmě její úspěšnost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A co situace, kdy do EDBUSY mohl být vložen kapitál zahraničního investora a s daným státem má ČR smlouvu na ochranu investic ? Jaká je potom možnost arbitráže ?

Nahlásit

-
0
+