Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Deriváty jsou i pro menší investory

13. 2. 2009
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zdravím, mohli byste mi prosím poradit kde mohu nakoupit americké opce?Jsem začátečník a tak záplava programů (brokeru) je pro mě příliž velká. Děkuji vám

Nahlásit

-
0
+

Priznam se, ze v retailovych brokerech se moc neorientuji, IB jsem zminoval protoze vim ze maji zaber.Kdyz se divam na CBOT, tak mate pravdu ze jejich minimalni pozadavky na intraday jsou v stovkach (overnight jsou porad v tisicich).Takze pokud poskytnete nejake tipy na retailove brokery, nebude to od veci jako doplneni clanku.

Nahlásit

-
0
+

tady trochu upravim info. IB sice ma vysoke marginy, ale to neznamena ze je to tak celkove na trhu. sa se dostat u kvalitnich brokeru neco kolem desitiny toho co nabizi IB. u pozicnich se to samozrejme stira ty rozdily, ale i tak, IB je nechutne drahe pro retail klienta. vyhoda je jeho obrovsky zaber v tom co nabizi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Marginy pro emini jsou v tisicich - InteractiveBrokers ma neco kolem 3k pro YM i ES (mluvim samozejme o intraday marginech, plne jsou o neco vetsi, overnight pro ES je neco malo pod 5k).Ja nerikam ze 100k je nutnych - ale je to pro "idealni". Dovoli to obchodovat s sirokou paletou (najednou) a ztrata i tisice dolaru neni velky problem - u nekterych kontraktu (futures i opci) jen na spreadu muzete snadno prijit o stovky (specialne u tech opci). Ze 100k se uz muzte tvarit jako mikro global macro hedge fund :). Z 10k jste docela omezen na obchodovani s dvema-trema kontrakty najednou, a to jen intraday.To ale neznamena, ze se neda dobre obchodovat i s podstatne mensim kapitalem (kolem tech 10-15k).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

no pokud se nekdo necha takhle zblbnout... s depresemi? investuji se penize, ktere jako bych nemel, takze pokud o ne prijdu tak se nic nedeje.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ohledně té propagandy tady: existuje tu dost "subjektů" kteří ženou nic netušící "ovečky" do intraday na ER, NQ a YM s tím, že jim na úspěšné obchodování stačí 5k a to je bezesporu málo. Drtivá většina jich končí po pár měsícíchbez peněz s depresemi. Několik takových jsem bohužel poznal.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

$100k uz je moc. to je zbytecne. ono neni potreba obchodovat plny kontrakt, treba velky ESko. e-mini kontrakty jsou zatracene likvidni a i kluci na pitu jedou plny a bokem na handheldech bud spekuluji ci se hedguji na mini kontraktech. marginy jsou dnes v radu stovek dolaru ne tisicu. takze tech 10 je ok, ja doporucuju neco vic, protoze jak do toho clovek skoci, tak pak casem zjisti ze na trhy ma vliv kde co a zacne nakupovat ETFka, zkusi si nejaky ten menovy par, nakoupi/proda par stocks zacne koketovat s opcema, takze pak je diverzifikovanej a 25 je dobry starting point na psychiku. problem novacku je proste maly ucet. krom teda dalsich vecich, ale to bych se moc rozpovidal :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Idealne bych videl tak $100k, jelikoz potom ztrata $100 je (z psychologickeho hlediska) trivialni a clovek se nemusi omezovat na eMini kontrakty (ktere nejsou na vsechno).10k povazuji za minimalni z ciste praktickeho hlediska (v podstate jako priblizne dvakrat pocatecni margin). Souhlasil bych, ze 15-20k je minimum z "pohodoveho&quo t;hlediska.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

nevim jaka propaganda, ale futures na indexy jsou pro zacatek fajn. problem zacatecniku je podkapitalizace uctu. ja bych na futures idealne doporucoval $15k-$25k aby byl clovek psychicky v pohode.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Článek je, jako ostatně všechny Vaše příspěvky, vynikající! Máte naprostou pravdu. 10.000$ je skutečně pro začátek ideální částka. Snad možná pro základní opční strategie by na "oťukání" stačilo o něco méně. Jsem jeden z těch, kteří před časem podlehli propagandě a šel do intraday indexových futures s poloviční částkou a všem zájemcům radím, aby to nedělali :-). Interactive Brokers používám a nemohu si stěžovat. Spousty možností, solidní komise. Bohužel pro jakékoli deriváty není zatím v Česku dostatečné povědomí a bude nějakou dobu trvat, než lidé objeví jejich kouzlo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Snad - pres takove Interactive Brokers se da obchodovat na v podstate vsech dulezitejsich akciovych trzich na svete (tusim jsem tam nekde zahledl i futures na prazske burze), a taky pokryva i derivaty (burzovni) a FX (FX pres IDEAL/IDEAL pro). Takze prejit od rekneme akcii a ETF k akciovym derivatum atd. je (technicky) relativne snadne, az si na to clovek troufne.Samozrejme, jak pisu v clanku, je to pakovane, takze podstatne vetsi riziko, a samozrejme pokud ma clovek k investici rekneme $5000, tak to tak ledva pokryje margin na jeden kontrakt (minimalni pocatecni kapital bych videl tak na $10000)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

diky. hezky, jasne, strucne. snad to bude nekoho inspirovat i kdyz tady vsichni drzti jen akcie :)

Nahlásit

-
0
+