Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pomůže forsáž od Buffetta?

17. 11. 2009
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Kdo má zájem, další výňatky z listopadového Hat Trick Reportu jsou na webu.http://www.pro-investory. cz/home/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nabidka jinych zahranicnich spravcu je velika a treba pro me dostacujici. Ale CAAM ma par atraktivnich fondu, ktere dlouhodobe prekonavaji konkurenci. Takze pokud bychom meli na vyber i fondy CAAM, asi by se nejaky dostal do "uzsiho vyberu", ktery si kazdy pul rok delam a ze ktereho nasledne sestavuji klientum "pasivni portfolia"..Akorat mam obavu, ze bude skoro nerealne s nimi domluvit snizene vstupni poplatky. U nekterych fondu renomovanych spravcu maji klienti FINEZ nizsi poplatky, vizhttp://www.finez.cz/snizene -vstupni-poplatky/.Uvidime.Sam jsem zvedavy, jak se situace vyvine..Jan TraxlerFINEZ Investment Management

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den.Jak mi po uzávěrce tohoto článku sdělil Barthorpe Jolyon z oddělení mezinárodních vztahů Société Générale, její investiční divize SGAM neprodává IKS Komerční banky Crédit Agricole Asset Managment, ale jde o součást projektu, jehož cílem je sloučit aktivity SGAM a CAAM, zaměřené globálně. K prvnímu lednu tak má vzniknout nová správcovská společnost Amundi Asset Management, v níž má mít 70% podíl CAAM a třicetiprocentní SGAM. Deklarovaný cíl je zajistit, aby se Paříž stala hlavním evropským finančním centrem. CAAM, která se označuje za jedničku na evropském trhu fondů, spravuje investorům aktiva za 441,4 mld. eur, SGAM za 273 mld. eur. Zatímco SGAM v ČR nabízí prostřednictvím IKS KB, případně Komerční banky, své fondy či jiné služby, CAAM dosud nikoliv. Bude tedy velmi zajímavé, jak tato transakce obohatí nabídku fondů či dalších finančních služeb na českém trhu a zda, případně jak na ni zareagují konkurenti obou společností. Restrukturalizace ve finančním sektoru rozhodně nekončí, ale spíše začíná. A investoři, kteří využívají fondy, by jí rozhodně měli věnovat pozornost.Původně jsem chtěl s tímto doplněním počkat na nový úterní článek. Pak jsem se ale rozhodl zveřejnit ji dříve.

Nahlásit

-
0
+

Několik úvodních odstavců listopadového Hat Trick Reportu je k dispozici zde: http://pro-investory.cz/ Doporučuji přečíst.

Nahlásit

-
0
+