Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Strany, nahé jste krásné!

28. 5. 2009
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Myslim ze graf je matouci hlavne diky "davu" vlevo od napisu nezamestnani.Paklize nezamestnani tvori z celkove populace 8%, zamestnanci pak procent 41 (tedy vic nez 5x tolik). Cloveku ale uplne zatrne kdyz uz nezamestnanych vidi telicek 20 a u zamestnancu jen 13 (celkove u zamestnanych pak dohromady smutnych 32). Tomu rikam sireni poplasne zpravy :-)Soucet sto osm nam prestane vadit, kdyz si jako obraz plnosti predstavime dva balicky zolikovych karet :-)

Nahlásit

-
0
+

No toto. Teď jsem se na to podíval znova. A, uznávám, máš recht. Zase se potvrdilo cimrmanovské: "Pravdu má náčelník!" :) Přehlídl jsem to slovo "zaměstnanců&qu ot;.No ale stejně je to slovo použito nevhodně, ne všichni v grafu jsou přece zaměstnanci :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Martine, já už vím, kde je chyba. Ty jseš sociolog a společenský vědátor. Nám ostatním to dává smysl :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Honzo, furt mi to nedává smysl. U popisky grafu se píše: "Na základě dostupných dat se česká společnost dá rozdělit podle příjmů rozdělit do šesti kategorií (včetně nezaměstnaných pobírajících podporu). Za populaci (100 %) je tedy podle mého počítána celá práceschopná populace, ne aktuálně pracující. Pak by měl být graf přepočítán tak, aby zohledňoval i 8 % nezaměstnaných. Tj. součet pracujících tříd by měl být 92 %...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ono to je sto procent: 50 + 45 + 4 + 1, to jsou podíly zaměstnaných. K tomu osm, to je procento nezaměstnaných v populaci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Reflex u mě poslední dobou vystřídal Respekt. A nejen kvůli bezkonkurenčním fotkám. Líbí se mi i graf. Jen tam haprují procenta (i když tam je u některých cca). Součet by podle mě měl furt být 100.. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V dnešním Reflexu je pěkný srozumitelný graf, znázorňující „třídní bojiště Česko“. ČSSD štve zaměstnance s příjmy do 21 tisíc (je jich cca 50 %) a nezaměstnané (8 %) proti kvalifikovaným zaměstnancům (45 %), středním manažerům (4 %) a top manažerům + podnikatelům (1 %). Terčem útoku (výrazné zvýšení daní) jsou ti, kteří plní státní kasu.Blbé je, že velká část té movitější skupiny nemá koho volit a je smířená s osudem. A jak to tak poslouchám kolem sebe, mnozí se chystají, že si v práci dohodnou poloviční úvazek a konečně zvolní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

K čemu marketing. Dobré zboží (tj. žádné reformy, jako bonus žádné reformy, a navrch trochu statu quo) se přece prodává samo:)

Nahlásit

-
0
+

Tady je pěkně shrnutá strategie ČSSD: http://www.youtube.com/watch?v=ruiJiLII-7E

Nahlásit

-
0
+

Máš úplnou pravdu! Ještě bych do toho obludária přidal, pro ty, co ho neviděli, zakázaný klip Národní strany: http://www.youtube.com/watch?v=zq-iDgZtfQw ... Tady už jde fakt do tuhýho.

Nahlásit

-
0
+