Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zase jeden konec světa

12. 11. 2009
20 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

možná, že by Roland Emmerich měl spéše natočit film "Rok poté" a v něm zobrazit, co vše nastane v České republice rok po zavedení Janotova úsporného balíčku.

Nahlásit

-
0
+

Pane Jane, to nevím, ale klidně by nemusel. Záleží z jakého pohledu se dívá. Jestliže převážně z pohledu financí (zisku) - i když jeho přesvědčení bude odtrženo od reality, bude film nejspíše považovat za úspěšný a možná i pravdivý, o více peněz vydělá. Jestliže ho bude posuzovat z pohledu skutečnosti, je možné, že zajde k holiči s přáním letního sestřihu :-) Co se týče vegetariánů, kteří se stravují o mnoho více luštěninami než masorádi. Skutečnost je taková, že jejich debetní strana účtu v bance vlastního zdraví, je z pohledu návštěvnosti nemocnic podle určitých odhadů cca 30x menší oproti lidem, jež se stravují konvenčně. Stále rostoucí náklady na zdravotnictví jsou vyřešeny - bez peněz a finančních analýz, stačí jeden pohled do reálného života :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jo, to máte pravdu. Ale tohle si fakt nejspíš jen Emmerich vycucal z prstu. Moje new age zdroje hovoří o tom, že v roce 2012 budeme všichni převibrováni do vyšší dimenze, a proti tomu vám kryt nepomůže...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Řekl bych, že pokud neutrina začnou kolidovat s hmotou, tak přestanou být nepolapitelná. Pak by mohli stačit olověné pláty, čili libovolný protiatomový kryt. P.S.: Hledám finančního poradce, který mi vyřídí hypotéku na kryt a úvěr ze stavebního spoření na jeho rekonstrukci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A co teprv vegani živící se vydatně luštěninami... ;)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Emmerich si musí rvát vlasy, že zápletku hrotil krkolomnými neutriny, když se nabízí trikově nenáročná a přitom tak reálná hrozba, jakou je zaprdění atmosféry dobytkem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Ivane, pokud se podíváte na fakta. Dle ochranářské organizace WWF došlo od roku 1970 k vyhynutí cca 1/3 všech živočišných druhů. Aktuálně vymírá cca 270 živočišných druhů každý den, viz http://url.googluj.cz/g6 Kvůli klimatickým změnám se drasticky mění podmínky na planetě. Například velmi rychlým tempem ubývá pitné vody, viz http://url.googluj.cz/g7 Co se klimatu týče. Kolem konce roku 2012 se může z oceánů uvolnit plyn (sirovodík), který může způsobit masové vyhynutí viz "14 mass extinctions were caused by short-term climate change, in almost every case global warming." Dr. Peter Ward NASA viz. http://url.googluj.cz/g8 Tento smrtící plyn nedávno začal unikat ze dna oceánu u pobřeží Namibie. Je celkem jasné, že s pokračujícím GO bude na planetě těchto oblastí přibývat. Všechny tyto negativní vlivy způsobují lidé tím, že konzumují živočišné potraviny. Dle FAO (OSN) 2006 se podílí hosp. dobytek na GO 18% (více než veškeré emise CO2 z dopravy). Nedávno se ve Worldwatch Institute objevil článek, že by se hospodářská zvířata mohla na GO podílet více než 51% viz http://url.googluj.cz/g9 Podle jistých odhadů by to mohlo být kolem 80%. Proč dobytek? Dobytek produkuje velmi mnoho metanu, který je cca 72x účinnější skl. plyn než CO2. Za posledních sto let se jeho koncentrace zdvojnásobila a nadále roste viz http://url.googluj.cz/ga Jestliže bude globální oteplování pokračovat takovým tempem, resp. jestli se lidé nestanou vegetariány nebo vegany, klidně se můžeme konce brzy dočkat

Nahlásit

-
0
+

"vierozvestoviaquot;aj emerich sú trochu mimo.. "mimo mísu" a nasa tiežano ešte minulý rok nasa predpovedala že noví slnečný cyklus bude extrémne silný, dnes to už netvrdí. našli sa zlý jazykovia čo tvrdili že to bude naopak a solárna aktivita bude extrémne nízka ako v dobe tzv "daltonovho minima" http://en.wikipedia.org/wiki/Dalton_Minimumto je už prakticky potvrdené..teraz sa hrá o to či sa aktivita nezníži ešte viac, a potom nastane obdoba tzv "maunderovho minima" http://en.wikipedia.org/wiki/Maunder_Minimumčo to znamená v reále?burzoví špekulanti si už v osemnástom storočí, všimli zaujímavú vec, čím je na slnku menj šk´vrn, tým je horšie počasie a následne aj rastú ceny napríklad obiliačo by znamenalo hlboké slnečné minimum pre našu spoločnosť, pripravujúcu sa na "global warming" a totálne závislú na rope si už rozoberte sami..http://www.euroekonom.cz /analyzy-clanky.php?type=jz-gl obalni-oteplovani-ochlazovanih ttp://www.solarcycle24.com/ind ex2.htmnovíslnečný cyklus 24. mešká už dva rokya za ten čas sa stihli, vymazať všetky efekty pripísané na vrub GWseverný pól znovu zamŕzahttp://www.ijis.iarc.uaf .edu/en/home/seaice_extent.htm ukázalosa že pokles slnečnej aktivity, znamená nárast vesmírneho žiarenia, a následne väčšiu tvorbu oblačnostihttp://www.osel.cz/i ndex.php?clanek=4664anakoniec aj to že mannova "hokejka" je vyrobená s poriadne cinknutého a falošného špeciálne krivého "hokejkového&qu ot;dreva, GW je sprostý podvodhttp://wattsupwiththat.c om/2009/11/09/mcintyre-and-lin dzen-to-appear-on-finnish-tv-d ocumentary-transcript/

Nahlásit

-
0
+

Určitě ano! Viz trailer na http://www.youtube.com/watch?v=-KGg0BWFb-4&feature=related . Musím říci, že tam ohýbají vědu i historii tak šíleně, až je to geniální :)No nic, jdu preventivně rozběhnout eshop se zaručeně spolehlivými antineutrinovými štíty využívajícími geomagnetické pole usměrňující proud feng-šuej. To by v tom byl čert, aby mi to nesypalo alespoň jako patenované antikometární pilulky mému pradědečkovi :))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Neutrino jaksi z podstaty polapit nejde, ale v Japonsku postavili detektor záblesků vyvolaných jeho průletem:)Mimochodem jestli recenzovaný film zachází s vědou jako legendární béčko jménem Jádro (The Core), tak se na to možná z recese podívám:D

Nahlásit

-
0
+

Jasně, a s velkou slávou jich dnes zachytí jednotky za rok... Dokonce kvůli tomu stavěli nákladný lapač neutrin někde v USA.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V žádném případě! Žádný šarlatán s blikající krabičkou. Já jsem akademický tip. Budu mutující neutrina zkoumat vědecky a získám na to granty z Evropské Unie a možná i DARPA. Pak o tom napíši populárně-vědeckou monografii a bude ze mne doživotní celebrita.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Moje minulost je pestrá. Dokonce jsem osobně hovořil s velkým Ivo A. Bendou. Dvakrát!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Aleši, tvé hluboké znalosti new age rekvizit a zdrojů mne nutí přemýšlet o tvé minulosti :-))Pane Sílo, je to síla. Když vědec namítne, že neutrina nemohou zmutovat, jeho kolega ho přitáhne k podzemní nádrži s vodou, která vlivem dotěrných neutrin bublá. Je to vidět, tak to je důkaz. Síla vizuálního média.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Když si na to pořídíte nějakou blikající krabičku a budete nabízet lidem vyčištění bytu od neutrin třeba za 5 tisíc a domu za 10 tisíc, tak z toho myslím bude slušný byznys.Nechcete ode mně koupit nějakou pí-vodu? Má zaručeně pozitivní vibrace.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Chtěl jsem se začít bát, ale místo toho jsem smíchy málem spadl ze židle. Když připočtu americké megalomanské ztvárnění, tak z toho vyjde film, který si rozhodně musím nechat ujít. Díky za článek. Asi se stanu "Hledačem zmutovaných neutrin". (-;

Nahlásit

-
0
+

Prošel jsem své poznámky z fyziky a přiznám se, že nevím jak vybudovat štít proti neurinům :-(Jediné co jsem našel je že na nich experimentálně ověřili platnost Einstainovy speciální teorie relativity.Co s tím sakra? Je to za chvíli :-)

Nahlásit

-
0
+

Eee, jo. Pokusím se zjistit jestli si na ten neutrinový štít půjde vzít úvěr ze stavebního spoření.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Od finančního poradce/analytika bych nečekal jiný závěr příspěvku. Tak tedy nevypovídat, ale odkládejte si část příjmu na vybudování neutrinového štítu nad svým domem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kult roku 2012 je fakt zábavný. Doporučju například web Osud.cz, to jsou regulérní mešuge. Mají to hezky zkombinované - rok 2012, chemtrails, ilumináti... Bohužel nejvýživnější články jsou velmi nesolidárně zpoplatněné.Mimochodem mayský kalendář rokem 2012 končí, pouze končí jedna jeho jednotka - 13. b''ak''tun, který začal v roce 1618 našeho letopočtu, a začíná 14. b''ak''tun (jak se to vyslovuje, to nevím).Takže ta stavebka, penzijka a investička prosím nevypovídat!:)

Nahlásit

-
0
+