Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vánoce a půjčky na zlatém podnosu

8. 12. 2009
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Před několika lety bylo možné získat zdarma kurz pro začínající podnikatele a po dokočení kurzu i bezúročnou půjčku na podnikání. Dalo se to zařídit přes Hospodářskou komoru. Jestli ještě tento program funguje nevím, rozhodně to ale podle mě stojí za zjištění..Ne všechny sestry jsou na tom finančně špatně. Z dobře informovaného zdroje vím, že některé sestry v Praze mají plat i přes 35 tis. hrubého (velkou část platu tvoří příplatky za víkendy, noční, rizikovost a osobní ohodnocení). A to i když mají jen několik let praxe. Na nevedoucího pracovníka, který nemusí mít plnohodnotné VŠ vzdělání (stačí VOŠ nebo Bc.), to podle mě není špatné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zrovna řeším nástup do zaměstnání po MD a nechci se vrátit do zdravotnictví, kde budu věčně a dostanu plat, který padne na bydlení. Takže budu dělat pedikúru - podologii, která tu naprosto absentuje. Věřím proto, že nutná půjčka do začátku se mi vyplatí, pokud zúročím své dobré jméno z nemocnice a budu pracovat poctivě. Bez půjčky nemůžu dělat pedikúru a z platu zdr. sestry si na vybavení provozovny nenašetřím.Ovšem vybrat správnou půjčku, to je problém!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Něco podobného mě také napadlo. Pokud hodně jezdím autem (např. proto že se veřejnou dopravou v rozumném čase do práce nedostanu), může se mi vyplatit koupit novější a výrazně úspornější auto na dluh nebo si půjčit na přestavbu na LPG/CNG. Rovněž se může vyplatit půjčka na podnikání nebo vzdělání. Je jasné, že je lepší si na tyto věci našetřit, když už se ale toto nepovede, může být i řešení půjčkou výhodné. Naproti tomu ne všechny půjčky na bydlení považuji za výhodné. V jiné diskusi na Finmagu jsem už psal, že mi vadí rovnítko mezi půjčkou na bydlení dobrou půjčkou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Využívat půjčky k nákupu spotřebních předmětů je však holý nerozum" Nebyl bych tak rezolutní. Pokud například má rodina 20 let starou pračku a malé děti (čili pere opravdu hodně), tak se půjčka na novou může i vyplatit. I když je takových příkladů málo a je potřeba je dopřefu fobře spočítat.

Nahlásit

-
0
+