Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak svět řeší recesi

11. 2. 2009
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Možná jsou určité oblasti, kde musí i v naprosto liberálním tržním prostředí zasáhnout stát. Např. mě napadají banky, kde nejenže musí být státní dohled, ale nelze dopustit nechat banky masivně zbankrotovat. Zde ovšem raději dočasné zestátnění, než nesmyslné dotace - vlastníci musí být potrestáni.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Teď čtu jednu zajímavou knížku - a je v ní citace kohosi z 20-30. let (tj. z dob, kdy byly měny vázané na zlato) ke státním dluhopisům: "historie státních dluhopisů je vlastně historií státních bankrotů". Je otázka, nakolik to dnes aplikovat na země v eurozóně....Jinak zajímavá otázka nakonec zní - proč by měl mít fiskální stimulus do vzdělání lepší účinky než žádný fiskální stimulus? Nerozhodnou lidi o svých penězích lépe než stát? Nebo si někdo myslí, že se v oblasti vzdělání nedá plýtvat? Umíte si představit rozvoj oborů typu "evropská integrace", "sociální cosi" atd. atp?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Velmi dobrý článek. Několik připomínek jsem si dovolil napsat zde: http://tomikov.blogspot.com/2009/02/reakce-na-jak-svet-resi-recesi-p-kohout.html

Nahlásit

-
0
+

S tím rozkliknutím to tak opravdu funguje. Omlouvám se tedy za předchozí část komentářů..A vypadá to hezky :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vážený pane Majere,chtěl bych reagovat k jednotlivým změnám na finmagu. Nejdřív ke komentářům na hlavní stránce, které se mi zdají až příliš nacpané u sebe a celé je to pak takové nepřehledné. Nešlo by to odřádkovat? Chtělo by to taktéž něco udělat s kurzívou v komentářích (část komentáře je psaná kurzívou). Ohledně toho obrázku si nemyslím, že je to nejlepší nápad. Ten obrázek je natolik malý, že není téměř nic vidět. Lepší by bylo, kdybych si mohl určitou osobu rozkliknout a objevit o ní různé informace apod :-) S pozdravem Arsen

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Osobně bych využil momentální stav konečně k reformám, lidi jsou připraveni, naše ekonomika je stejně závislá na Evropě, takže s tím nic neuděláme, pumpování peněz přinese jenom to co to způsobilo a když jsem slyšel co chce dělat ČSSD, tak mi naskočili slzy do očí. Tam snad nikdo nemá diplom :-)NERV nic zásadního nepřinesl a stejně je to všechno o politické vůli a nutných reformách.

Nahlásit

-
0
+

Dovoluji si upozornit čtenáře Finmag na možnost připojit k vašemu jménu vizitku s kontakty, stručnou charakteristikou a třeba i fotografií. Viz moji vizitku pod textem. U komentářů přibylo pár dalších novinek, ale na ty, jak vidím, jste už přišli sami.Kdo z registrovaných účastníků diskusí máte zájem o vytvoření vizitky, pošlete mi mailem údaje, případně i fotku. Neslibuju, že všechno zvládneme zadat do databáze ze dne na den, ale budeme se snažit :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Domnívám se, že v USA ztratily čísla smysl.Tzv. "pomoc" v částkách 825 miliard nebo 540 miliard či biliónů nebo triliónů - to už je zcela jedno.To je REZIGNACE NA PRINCIP a je jen otázka zda posypou zemi 3 nebo 10 cm vrstvou USD.A pokud to udělá kdysi nejsilnější ekonomika světa a dnes největší světový dlužník, pak se ostatní ekonomiky jen těžko mohou držet nějaké rozpočtové disciplíny.

Nahlásit

-
0
+