Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vulgární keynesianismus a vůně peněz

23. 4. 2009
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

ja bych to "zvlast v CR" klidne vypustil.Dokonce bych byl ochoten rici ze jediny (neautokraticky) politik ktereho jsem kdy videl, ktery verejne uvazoval v delsim horizontu nez dalsi (jeho) volby je Schwarzenberg.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jenže který politik uvažuje v dlouhodobém horizontu, zvlášť v ČR - viz pád vlády v době českého předsednictví, ale i další věci z minulosti...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Britanie s 12% schodkem bude mit docela problem, jen si to Mr. Brown nechce pripustit. Myslim, ze i pres nakupy giltu (britske statni obligace) Bank of England budou urokove sazby spise stoupat nez padat. Zajimave to zacne byt v pulce roku, kdy efekt snizeni hypotecnich sazeb zmimizi z RPI indikatoru inflace. Druky, oficialni indikator (CPI) je jeste porad mimo cil BoE a hlavni polozky stoupaji - a v pripade padajici libry stoupat budou. Statni dluh ktery ted Messers Brown a Darling vytvareji budou splacet jeste tak dve generace britu ode dneska.Takze pokud si pan Paroubek preje poradny problem, pet procent je hezky zacatek.

Nahlásit

-
0
+

Napsáno pěknou formou, dobře se to čte. Rád bych dodal, že deficitní hospodaření je nejenom ekonomické a politické, ale také sociálně-etické rozhodování. Nikdo neví, jak nás budou hodnotit budoucí generace (ony generace "dlouhého" období), když jim necháváme na bedrech splácení dluhových služeb. O tom že splácení dluhu je mnohem složitější než jeho tvorba není třeba mezi finačníky diskutit, že. :-) Osobně se přikláním k názoru, že buďto parakeynesiánství povede k přesunu bohatství k veřitelským zemím a následným válkám vedeným dlužníky, nebo se s mnohem menší pravděpodobností dostane k mírovému řešení formou barterových vyrování, která se nejspíš nebudou principiálně lišit od válečných reparací Německa po 1.sv.v. Což opět povede k válečnému konfliktu. Doufám, že to dlouhé období pro mě bude znamenat, že už budu mrtvý a zároveň celé moje pokolení, protože tohle bych jim nepřál.

Nahlásit

-
0
+