Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Muž, který nakrmil miliardy

18. 9. 2009
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Žiadna ľudská tvorivosť nedokáže poraziť fyzikálne zákony, napr. tie o zachovaní hmoty a energie.
Tým pádom je jasné, že konečná planétka Zem nedokáže uživiť nekonečné množstvo ľudí a teda že populácia nemôže rásť večne.
“There can be no permanent progress in the battle against hunger until the agencies that fight for increased food production and those that fight for population control unite in a common effort.”
— Norman Ernest Borlaug

Nahlásit

-
0
+

Pane Petře, souhlasím s Vámi. Také mne spíše zajímá prožitek než představa. Poté, co se člověk rozhodne nepřejímat bezmyšlenkovitě stravovací návyky od rodičů, je dobré znát názory odborníků. V oněch videích můžete zjistit, že Americká dietetická asociace nebo kanadští dietologové říkají: "Správně poskládaná veganská nebo vegetariánská strava je vhodná pro všechna životní období." Tedy je vhodná pro děti, staré lidi, ženy v těhotenství, ženy v období laktace a sportovce. Souhlasím s Vámi také v tom, že se veganům vyhýbají některé úrazy. Daleko méně se u nich vyskytují například zlomeniny. Pokud budete chtít vědět více, najděte si nespočet testů srovnávající zdravotní situaci veganů s lidmi, jež se stravují konvenčně. Pokud budete chtít opravdu vědět, staňte se veganem a prožijte to. Pokud zůstanete u konvenční stravy, mám pro Vás jednu zajímavost. Mezi země s nejvyšším výskytem srdečních onemocnění patří i Česká republika, a to i proto, že se komunistický režim mylně domníval, že živočišné potraviny jsou zdraví prospěšné a nezbytné pro lidský život. Tyto mylné informace se pokládaly za správné též na lékařských fakultách. Pokud se tedy zeptáte většiny zdejších lidí nebo doktorů, tak Vám odvětí, že maso prostě jíst musíme. V běžném životě jsou to ale vegani, kteří neberou prášky na tlak, resp. lékařskou péči vyhledávají minimálně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na mne laciné agitační šoty nezabírají. A na výroky typu "pravdivé informace o správné stravě" jsem vyloženě alergický. To co prezentujete je dogmatické náboženství o "jediné správné cestě". Zkuste něco odbornějšího. Člověk je všežravec a pro správný vývoj dětí je maso (a v něm obsažené látky) naprosto nezbytné. Představy o správné stravě se poměrně často mění. A korunu jste tím nasadil tvrzením, že vegani nejsou nemocní a tudíž lze zrušit veškeré výdaje na zdravotnictví (pochybuji, že se veganům stejně vyhýbají i úrazy, artritida a podobně).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Petře, každý si již dnes může najít pravdivé informace o správné stravě, která by zabránila miliónům úmrtí každý rok, která by nasytila miliardu podvyživených a která by ušetřila mnoho finančních prostředků a energie. Pokud přepočítáte lidskou tvořivost na peníze, zároveň se dostáváte do slepé uličky. Veganství by ušetřilo spoustu peněz, přineslo by zdraví. Veganství by však také způsobilo zánik masného průmyslu, farmaceutického průmyslu, průmyslu spojeného s lékařskou péčí, částečně chemického průmyslu, částečně zemědělského průmyslu, některé složky energetického průmyslu by přišly také o mnoho peněz, atd. V podstatě by došlo k ekonomické a ekologické revoluci. Vidíte tu slepou uličku? Lidé si mohou zkvalitnit život a zdraví, ale protože by přišli o peníze, nemohou. Peníze umožňují vývoj ku předu, ale jen za předpokladu závislosti. Čili vývoj a lidská tvořivost jsou v systému peněz velmi omezeny. Pokud si projdete uvedené odkazy, tak zjistíte, že naše planeta je opravdu ve vážném ekologickém stavu. V propočtech Juliana Simona to nezjistíte, jelikož minimum lidí platí Zemi dluhy za poškozené životní prostředí nebo těžbu. Protože mezi člověkem a Zemí není žádný takový vztah, nemůže být ani z pohledu financí objektivně zhodnoceno, jestli se apokalypse blížíme nebo ne. V systému peněz jsou finance téměř pro každého člověka zodpovědností číslo jedna. Pokud v něm člověk dostává něco zdarma, nestará se mnoho. Životní prostředí máme zdarma. Lékařskou péči za drobný peníz.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A jakou to má souvislost s článkem? A jakou s lidskou tvořivostí, na kterou upozorňil Simon?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Julian Simon i Bjorn Lomborg jsou velmi chytří a vážení lidé. Možná by je však zajímala některá velmi zajímavá čísla: http://googluj.cz/1767 . Velmi zajímavá ekonomická čísla jsou také zde - Federální rozpočet USA: http://googluj.cz/1768 . Možná se budete divit, ale vegani jsou lidé, kteří prakticky nenavštěvují doktory. Stačí odečíst z tabulky nákladů položky Medicare + Medicaid a dostaneme se v roce 2008 do přebytku cca 200mld. Proč jsou vegani prakticky dokonale zdraví: http://googluj.cz/1769 a http://googluj.cz/1774 . Proč stále rostou náklady na zdravotní péči? http://googluj.cz/1772 . Kam nás vedou lidé, kteří jedí živ. potraviny? http://googluj.cz/1770 . Jak vyřešit ekonomickou krizi a zároveň zachovat zdraví lidí a přírodu? http://googluj.cz/1771 . Nejlepší veganská restaurace v Praze? http://googluj.cz/1775 :-)

Nahlásit

-
0
+

Diky za vyborny text.

Nahlásit

-
0
+