Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak dát veřejné finance do pořádku

22. 9. 2009
 6 448
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak na to koukám a největší brzda jsou naši milí politici.Škoda,že je nelze zrušit.Napadají mě samé hříšné myšlénky,když sleduju dění u nás doma.Je-li fiskální konsolidace léčení,tak proč nejdřív nestanovit diagnózu a to pořádně.Napadá mě druhá myšlénka. Náš stát je trpaslík ve srovnání např. s USA.Jak je možné,navysledovat tok peněz z bodu A do bodu B. Vědět ve výsledku kolik a za co.Napadá mě třetí hříšná myšlénka.Nyní i v Bohnicích klestí roští a stromy,což takhle milí poslanci taky proklestit boubínský prales zákonů a vyhlášek a vyhlášek vyhlášek či co.Další hříšná myšlénka, což tak sebrat politikům korýtka.Očividně jim brání v práci.Vyšetření někdy bolí, ale je nutné.Léčení je jednoduché v ideálním světě,kde politici dělají to zač berou u nás hříšné peníze.Recept:průhlednost a jednoduchost zákonů,reformy, a nalít peníze do školství.Naše děti jsou skryté mozkové poklady.

Nahlásit

-
0
+

A na to jste přišel kde? Můžete to nějak rozvést? Pokud by totiž došlo k systémové změně Ústavy, tak do toho Ústavní soud nemá moc jak mluvit. Což nepřímo potvrdil i jeho předseda Pavel Rychetský.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hezké a výstižné. Dokud nezkolabujeme, reformy nebudou. Kdo si dá do volebního programu reformy, nebude zvolen.Jen jedna oprava: Paroubek ví přesně, proč ucuknul při rozpouštění parlamentu: Měl jasnou informaci, že ústavní soud by stejně předčasné volby nepovolil. To by znamenalo, že by vládl pravicový senát s Fischerovou vládou a smáli by se socdem, jak je doběhli.

Nahlásit

-
0
+

A reformna strana u nas po reformach aj dovladla, ale zase preferencie jej napadli na nulu a je u nas druhy najvacsi hrac (aj ked so zufalym odstupom za Ficom).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hodně dobrý článek.

Nahlásit

-
0
+

Pěkné, obávám se, že pravdivé.

Nahlásit

-
0
+

Zajímavý případ bylo podle mne Slovensko. Než přišel Fico.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je to ale strašná depka, co...Jít volit s vědomím, že to bude pořád stejné. Politici budou mluvit o tom jak si uvědomují nutnost reforem a snížení státního dluhu, ale razantní a nepopulární změny dělat nebudou, aby si udrželi přízeň voličů.Pokud to někteří odvážlivci zkusí (zkuste to, prosím!), tak se znelíbí voličům a ti je již příště volit nebudou. Leda by někdo vymyslel nějaký zázračný lék, který se pozitivně projeví ještě před koncem volebního období :-)Rád bych se mýlil, ale spousta voličů uvažuje stejně jako většina politiků - myslí na svojí aktuální prosperitu a na budoucnost kašlou ...Mám takový pocit,že volební účast moc vysoká nebude. Ono mi to totiž vychází skoro nastejno jestli volit stranu A, B, C nebo nevolit vůbec.Až si tedy příště zajdu splnit svojí občanskou povinnost a zvolím ty, kteří změny aspoň plánují, tak to určitě dopadne tak, že se do parlamentu ani nedostanou.

Nahlásit

-
0
+