Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Viníci krize žijí mezi námi!

8. 10. 2009
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pěkný článek!

Nahlásit

-
0
+

Právě jste to podle mého vystihl lépe a efektivněji, než tým expertů na politický marketing ODS. Teď to "jen" dostat mezi lidi a máme vyhráno :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Komunikace pravice je slabá, ale je to opravdu tak složité ?1.Již nyní existuje velký státní dluh resp. trend jeho nárůstu je enormní. Můžeme připustit, že tento dluh může teoreticky i prakticky nadále narůstat ? Ano nebo ne ?2. Pokud bude tento dluh narůstat i nadále, bude si muset ČR půjčovat a dále se zadlužovat. Může se stát, že by pak ČR již nebyli ochotni běžní věřitelé půjčovat, tak jako se to stalo v některých jiných zemích ? Ano nebo ne ?3. Pokud nebude kdo by ČR půjčil, může nastat situace, že by ČR (neschopna řešit sama svou vlastní ekonomickou situaci) musela požádat MMF o půjčku za podmínek, které určí MMF ? Ano nebo ne ?4. V případě, že by nastala nutnost půjčky od MMF, je pravdou, že se podmínky půjčení peněz týkají především redukce položek jako jsou platy státních zaměstnanců, důchodů, sociálních dávek a dalších státních výdajů a to v násobně větší restrikci než dnes uvažuje jakákoliv politická strana v ČR ? Ano nebo ne ?5. Pokud nastane tato situace, vyplývá z toho, že by takováto opatření krutě dopadla právě a nejdříve na ty vrstvy obyvatelstva, které „krizi a nárůst státního dluhu nezavinili“, zatímco ti „bohatí“ se o sebe postarají ? Ano nebo ne ?6. Neměli bychom to, vážení politikové z ČSSD, těm lidem říct ? Že pak nebudou mít na plné nákupní košíky, že nebudou mít na dovolenou, že budou muset nosit starší oblečení, nebudou mít na úhradu bydlení, telefonů, benzínu atd. Řeknete jim to ? Ano nebo ne ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ona je sice pravicová komunikace špatná, ale mnohem víc je ta levicová "dobrá" - jednoduchá (až primitivní), jasně cílená, útočná a pro jisté skupiny lidí taky "vystihující současný prohnilý svět". Bohužel. Populismus to měl a vždy bude mít snazší. Co s tím? Tam kde levice rozhazuje sliby (tipu 13. důchody ze zisků ČEZu a podobné ptákoviny), musí pravice vysvětlovat a vysvětlovat. Jenže k tomu zase potřebuje morální autoritu - být čistá (od korupce a klientelismu a podobně) a to ta česká rozhodně není. Nelze se pak divit, že jí lidé nevěří... Zásadní chybou komunikace současné pravice je, že od těchto vzorců upouští a zkouší ČSSD a komunisty porazit jejich populistickými metodami (komparativní billboardy ODS hovoří za vše). Na tomhle poli ale může vyhrát jedině tehdy, pokud zradí svou podstatu...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pod tento komentář se můžu podepsat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Od nástupu Miloše Zemana do ČSSD je tato strana typickou bolševickou stranou, neboť svět vidí přes třídní skupiny a nenávist. Své voliče krmí záští, závistí a snaží se jim vnutit, že se mají tak špatně protože někdo jiný se má dobře. A že oni to změní, bohatým seberou, chudým přidají. Třídní nenávist je tu zpět.Kapitalismus není spravedlivý, ale není jej možné "napravovat&quo t;nenávistí. Cesta vede přes sociální soudržnost, solidaritu a stabilitu státu.Bude to průšvih.

Nahlásit

-
0
+

Občas přemýšlím, že klientům do finančního plánu přidám kolonku: "Doporučení koho volit, abyste si udrželi příjmy a mohli realizovat Vaše přání.", protože ta oranžová propaganda je obrovská a běžní občané málo čtou o skutečných dopadech jejich politiky. Komunikace pravice opět zklamala, jako v předchozích letech. Co s tím? Nečinnost ve volbách je také skutečnou hrozbou pro "demokracii&quo t;a budoucnost bez krachu. Co s tím?

Nahlásit

-
0
+

Já teda zjevně patřím mezi ty, kteří krizi zavinili. Paroubkem se totiž necítím chráněn, ale naopak velmi ohrožen. Jinak - celkově to zapadá do koncepce „vy, voliči ČSSD, jste oběti, máte se špatně, protože jiní se mají o něco líp, volte nás, my těm spokojenějším znepříjemníme život“. Je to hnusné, takhle proti sobě štvát lidi a stavět si byznys na tom, že co největšímu počtu voličů vtluču do hlavy závist.

Nahlásit

-
0
+