Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Dolar v ohrožení

12. 10. 2009
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Podle me je tento clanek normalni blabol, ktery dokaze vypotit jakykoli analytik, ktery casem rekne ze kazdej clovek se muze zmylit a nebo ze trhy jsou nevyzpytatelne. Proste se chce svezt na urcite vlne.

Nahlásit

-
0
+

Ak sa aj nieco prejavý stejne sa to nedozvieš. asi týždeň dozadu bola velka demonstrácia v New Yorku. Bolo tam vise 70 000 tisic ludi. Co vies o tom???!!!Napis mi ako zareagovala vláda co prehlasil starosta mesta! Cakam....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky. Ale ono se to asi spíš používá tehdy, když chce autor sdělení říci čtenáři cosi o sobě, ne? :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

P.T. znamená "plným titulem" a používá se tehdy, když mluvíte o někom s tituly před jménem či za jménem a nejste si jisti, jaké ty tituly přesně jsou.Věřím, že toto vysvětlení p.t. čtenáři uznají za dostatečné.

Nahlásit

-
0
+

wiki mi nabídla tohle: zkratka z latiny znamenající pleno titulo neboli plným titulem - používá se běžně v osobním korespondenčním styku - může být použita i ve tvaru p.t.taky jsem se s tím nikdy nesetkal. v jaké souvislosti se to, pokud to je vůbec ono, prosím používá?

Nahlásit

-
0
+

Prosím, co znamená to P.T.?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Článek je hovadina od nějakého krach obchodníka, nebo zaplacená reklama.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Narozdíl od P.T. autora si nejsem zcela jist, že by U.S. administrativa ponechala dolar "vlastnímu osudu". Ekonomika Spojených států je dnes závislá na importu mnohem více než kdykoliv předtím. Zdražení všech dovážených komodit - od benzínu po trička a notebooky - by mělo za následek citelný pokles životní úrovně desítek milionů Američanů. Něco takového by jejich vládu nenechalo chladnou, i kdyby se protest veřejnosti měl projevit pouze při volbách - a na to by v případě opravdu znatelného propdu asi nebylo možné úplně spoléhat.

Nahlásit

-
0
+

I kdyby problémy, které jste přisoudil Evropě, měly skutečně vést k pádu eura, nebylo by dost dobře možné porovnávat příčiny slabosti obou měn. Euro totiž narozdl do dolaru jednak nesloužilo po desítky let jako globální rezervní měna, v důsledku čehož není mimo eurozónu držen mnohanásobek objemu peněz obíhajících uvnitř a jednak v něm není oceňována žádná cenná komodita - jako např zlato a ropa v případě dolaru. Narozdíl od U.S. tak eurozóna nemohla svůj dluh financovat "vývozem" peněz lacino vyrobených na tiskařských lisech. A to je podstata problému: i když je od dob konce zlatého standardu hodnota peněz jen a jen otázkou víry trhu, v případě dolaru se jadná o jakousi "víru na druhou". Víru, která může poměrně rychle vzít za své.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Budoucnost bude opravdu zábava. Také mám lehké mravenčení v zádech :-)

Nahlásit

-
0
+

Samuelson tiez predpovedal, ze Sovietsky zvaz predbehne USA. Takze sa myli aj tento krat, a vy s nim. Vsetko su to len konspiracne teorie.

Nahlásit

-
0
+

Problém je že stejné problémy bude mít Euro i česká koruna. Zadlužení Evropských států není o nic lepší než USA. Nehledě na to že na rozdíl od anglosaských ekonomik mají ty evropské neskutečně velký skrytý demografický a sociální dluh, ve formě důchodového a zdravotního pojištění.

Nahlásit

-
0
+