Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pětadvacet zářezů pro France Télécom

29. 10. 2009
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dovolil bych si mírně oponovat. Celonárodní průměr zahrnuje VŠECHNY skupiny obyvatelstva, Telecom je určitou vybranou skupinou, kde bych sebevražednost očekával menší (lidé zaměstnaní, s finančními jistotami, v produktivním věku). Kromě toho, doložené praktiky jsou značně neetické, možná by u nás odpovídaly některýmu ustanovením trestního zákoníku.

Nahlásit

-
0
+

O tom, že ty sebevraždy v zásadě nevybočují z průměru jsem taky četl. Tím spíš je zajímavé, jakou bouři to vyvolalo a jak málo se ve Francii mluvilo o skutečné příčině pracovních stresů bývalých státních zaměstnanců.

Nahlásit

-
0
+

Prumerna mira sebevrazd byla ve Francii v roce 2005 podle OECD byla 14,6 na 100 000 obyvatel.25 sebevrazd ve France Telecom se udalo za 19 mesicu, cili se jedna o nejakych 15,7 sebevrazd na 100 000 zamestnancu.Takze se jedna klasicky o novinarskou honbu za senzacemi.

Nahlásit

-
0
+

Popsané praktiky zaměstnavatele jsou sice poněkud drsné, ale musím souhlasit se závěrem autora, že na vině je také definitiva bývalých státních zaměstnanců. Ten nešťastný Jean "po dlouhých létech práce v poklidném horském městečku na jihu Francie" s definitivou a odchodem do důchodu v 60ti letech - ne, to není omyl, Francie má dodnes nejnižší věkové limity pro odchod do důchodu z celé Evropy - si zřejmě nepřipouštěl žádnou alternativu. A to byla tragická chyba.

Nahlásit

-
0
+

Další zajímavý článek k tématu:Továrna na sebevraždy, která neníhttp://vucako.wordpress.co m/2009/10/23/tovarna-na-sebevr azdy-ktera-neni/Podletěch čísel se zdá, že ve France Telecom mají MENŠÍ počet sebevražd na tisíc lidí než je celofrancouzský průměr. 25 obětí vypadá jako docela dost, ale pokud by sebevražednost byla stejná jako ve zbytku populace tak by jich mělo být ve FT zhruba 30.Nemám dostatek podkladů k tomu, abych ta čísla verifikoval, ale vypadá to přinejmenším zajímavě...

Nahlásit

-
0
+