Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Wirtschaftswunder: krev, slzy a pot

20. 11. 2009
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

V 80. letech bylo v Německu zhruba 1,5 milionu Turků (viz http://www.demografie.info/?cz_detail_clanku&artclID=268), chcete říct, že jich mezitím 4,5 milionu odešlo? Anebo spojení "po válce" obsahuje dalších padesát let?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tohle je trochu nepřesný článek a mnohdy vytržený z kontextu. Po válce se do německa přišlo zabydlet asi 5M turků, kteří dostávali např. jako bonus (pokud měli práci a vzali si němku) do domácnosti televizor. Němce po válce nehnala síla všem kolem ukázat že když ne silou, umí to ekonomicky - oni chtěli jen přežít a protože jde o precizní národ, je dnes tam kde je. Dále se autor zabývá výrobou VW, ale zcela opomíjí "European Coal and Steel Community", která nám odstartovala EU.Ale jinak v globále se ten článek dá.

Nahlásit

-
0
+

ale my sjme taky byli ochotni utahnotu si opasky, drit po revoluci jako mezci. jenom ted zjistujeme ze misto rozvoje jaky to znamenalo pro povalecne nemecko je vse rozkradeno, my jsme zadluzeni a stat ovladaji ruzne chamtive skupinky navzajem si prihravajicich vykuku.

Nahlásit

-
0
+