Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kde si založit podnikatelský účet?

14. 12. 2009
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Mám zkušenost jen s osobním účtem v KB, ten certifikát je ale pravděpodobně stejný a pro mě neuvěřitelně otravný (musel jsem kvůli němu měnit několik nastavení). V práci se navíc kvůli omezeným právům ani nemohu do IB přihlásit.Osobní číslo, heslo a ověřování aktivních operací přes SMS považuji za dostatečné zabezpečení..Dodnes jsem nepochytil jak mají banky morálně zdůvodněné to, že mají různé sazebníky pro občany a pro podnikatele. Nevíte to náhodou někdo?Jeden můj známý to řešil dlouhá léta tak že používal osobní účet pro podnikání. Zákon, který by toto podnikateli zakazoval, prý není. Jediné riziko je v tom, že banka může osobní účet zrušit pokud zjistí, že je využíván pro podnikání.

Nahlásit

-
0
+

Máme firemní účet ve Fio. Ceník nemá smysl rozebírat, takže jediné co můžu říct je, že všechno funguje tak jak má a nikdy nebyl s ničím problém. Fio na mě působí zvláštním dojmem - jakoby takovým příjemně lidštějším než běžné banky. Například dokáží člověku na přání změnit přihlašovací jméno do internetového bankovnictví, dokáží změnit délku kódu v potvrzovací SMSce, dokáží bez problémů přidělit práva k jednomu účtu více lidem... prostě jakoby všechno bylo na domluvě, a co je nejdůležitější, jakoby byli k té domluvě ochotní. Zkrátka jako bych byl partner. Ve všech ostatních bankách jsem vždycky měl pocit, že banka je něco jako bůh a já jsem jen mraveneček, který nemá dovoleno klást otázky.V Raiffeisen mám osobní účet a služby na mě působí jakýmsi high-quality dojmem, i když objektivně řečeno si nejsem jistý, kde přesně se ten dojem bere. Nelíbí se mi že sazebník pro právnické osoby je jiný než pro fyzické (např. fyzické osoby neplatí za příchozí platby, právnické ano), proto tam firemní účet nemáme, i když jsem ho původně chtěl mít tam.V mBank mám osobní účet, banka na mě působí dojmem do-nebe-volajícího amatérizmu. Nejen že neumí běžné služby (např. mezinárodní platby), ale hlavně rok a půl slibují že je spustí "v příštím čtvrtletí", což opravdu nechápu. Taky nechápu, proč živnostníkům služby nabízí, ale právnickým osobám ne. Pracovníci na kioscích nic neví, neznají svoje produkty, na dotazy odpovídají, ať si zavolám na mLinku, že tam mi to určitě řeknou.

Nahlásit

-
0
+

Pěkné srovnání, jen by mne zajímalo, podle jakého kriteria byly vybrány "nejvýznamnější banky". Mně tam například chybí GE.

Nahlásit

-
0
+

Mohli jste do srovnání ještě zahrnout Fio záložnu. Podnikatelské účty mají stejné podmínky jako u FO a funguje to perfektně. A bez poplatků (za běžné služby, za extrabuřty si asi něco řeknou).

Nahlásit

-
0
+

U RB jsem minulý měsíc zrušil účet, poplatky byly asi 300Kč měsíčně a to s účtem téměř nic nedělal. Už jsem u mbank a je to zdarma.

Nahlásit

-
0
+