Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Ekonomie a Pink Floyd

8. 4. 2008
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Jasně. S tím souhlasím. Člověk už přestává mít prostor v hlavě na informace, které potřebuje. Jen by mě zajímalo, zda máte médium, které ty potřebné informace filtruje.Brož Jiří

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naopak, já mám pocit, že skutečně kvalitních informací je dnes velice málo. Hospodářské noviny mám přeplacené, i když dle mého názoru cena neodpovídá kvalitě.. Téměř žádné analýzy situací a články sami o sobě jsou i nudné. A navíc poslední dobou se mi zdá, že HN jsou ovlivněné energetickou lobby, jelikož informací z oblasti energetiky je tam skutečně požehnaně. Je fajn, že pan X bude v zemi Y kupovat uhelnou elektrárnu, ale pro normálního běžného člověka jsou tyto informace k ničemu. . Myslím si, že rozhovory s těmito „magnáty“ jsou způsobem, jak levně zaplnit stránku. Bohužel čtivost těchto článku je minimální. O dalších médiích nemluvím. Kolem nás je spousta informací a naprosto zbytečných, které zahlcují náš mozek. Začít večer tím, že se dozvím, že v 20 kilometrů od Prahy zemřeli tři lidé, tak to děkuji, ale o takové informace opravdu nestojím.

Nahlásit

-
0
+

Problém s množstvím informací jsem řešil taky.Nedávno jsem výrazně zkrouhnul počet zdrojů a osvědčilo se.Dále jsem přesunul důraz na týdenní zdroje. Možná by stálo za to, kdyby čtenáři uvedli své oblíbené zdroje.Já začnu. Z českých čtu týdeníky Euro a Ekonom + prolistuji denně HN. Ze zahraničních čtu týdenní souhrny od pánů Mauldina, Nolanda a Caseyho, měsíční analýzy od Willieho + mám další 2 denní zpravodaje + sleduji blog od Financial Times.K tomu čtu ad hoc články na základě upozornění od známých.

Nahlásit

-
0
+

Petře, jdu se v odborných kruzích zostudit s tebou. Před časem jsem zkrouhnul počet tiskovin, co se mi hromadily v poštovní schránce a pak na stole vedle počítače. Nejde to "učíst". Dokonce jsem zrušil televizi - z večerů, kdy se člověk svalí na kavalec a dostane do hlavy třetí verzi zpráv, co slyšel z rádia v autě a četl v novinách, je mi na nic. Na filmy koukám na velkém monitoru z počítače.Informací je nadbytek. Řešením není sledovat všechno, ale vybrat si své médium, které pro mě informace vybírá a filtruje.

Nahlásit

-
0
+

Typický článek, po jehož přečtení konstatujete, proč ztrácím čas čtením prázdných slov.

Nahlásit

-
0
+