Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: S úctou vaše banka

29. 11. 2008
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobrý den,chci poděkovat za výborné čtivo pro mě a (některé) mé klienty. Výborně napsané a samozřejmě pravdivé.Aleš Müller: Pro banky není problém snížit poplatky, stačí se inspirovat v zahraničí. A pokud si porovnáme, kolik banky vydělávají a kolik vyberou na poplatcích, zjistíme, že skutečně není nutné "brát jinde", jak píšete, ale že snížením poplatků banka pouze sníží své nemalé zisky. To je vše.Karel Holý: Za služby se platí, to je jasné. Nicméně nová banka, ještě taková, která nevybírá poplatky, nemůže hned nabídnout vše. Je to první krok, platby do zahraničí jistě brzy budou a vy byste měl být rád, že banky mají konečně důvod začít uvažovat, zda politika vysokých poplatků pomalu za otevření dveří přepážky a promyšlené zadlužování obyvatelstva jsou ty nejlepší způsoby, jak fungovat.. Založil jste si u mbank alespoň osobní účet? :)

Nahlásit

-
0
+

mate problem s pochopenim psaneho textu? rikam, ze pro normalniho klienta asi proc ne, pokud v banku ma duveru. ja treba zahranicni platby a dalsi veci potrebuju a to mbanka nenabizi. a co se tyka firem, tak tady zatim nestaci. jako firma potrebuju sluzby v prvni rade a ne jen nulovy poplatek za vedeni uctu. mozna to je vhodne pro pana Vomacku co ma zeleninu, ale ne pro vetsi firmy.pro me za me si mejte co chcete

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

na co si to hrajete jaký režijní účet, mimo zahraniční platby a vklady v hotovosti umí vše co potřebujete (pokud si teda nechcete žít nad poměry a splácet úroky 20 % z kontokorentu nebo kreditky), a navíc má nejlevnější firemní účet u našich bank.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

o jake bance to mluvite, proc jste tak tajemny? je to mbanka? ano pro normalniho cloveka je to fajn mit tam rekneme rezijni ucet. proc ne. ale pro podniktatele zatim ne. jeste dobra volba byla/je hsbc kde se take nic neplati.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pan Hanzl trefil hřebíček na hlavičku a ne každý to pochopil. Což není tělesná vada a dá se s tím žít. Vašemu příspěvku ale nerozumím. Chápu sice, že se máte pifku třeba na zdravotnictví, jiný může totéž vidět u ministerstva dopravy, či sociálních věcí a další třeba vidí bordel na lampárně. Co mě ale udivuje, že se smiřujete s bankovními poplatky. Vždyť právě ty poplatky, na rozdíl od stesků na jiné bordely, můžete sám ovlivnit. Na rozdíl od vás jsem si, před třemi lety, řekl, že už toho mám dost. Také jsem platil háfo poplatků a ne malých. Ročně přes 20 tisíc korun. Našel jsem si banku, kde to jde bez poplatků a světe div se, ona žije a doufám, že bude žít i dál.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Autorovi nelze upřít invenci pro humorné podání reality. Jenže trefovat se do bankovních poplatků je jako jedním okem mířit puškou na vrabce a za zády mít vysokou. Mnohem větší problém je nehospodárnost ve zdravotnickém systému (20 až 30 mld. Kč ročně), klientelismus a korupce ve veřejné správě (30 mld). Obé znamenají pro moji 4 členou rodinu roční ztrátu 20 až 24 000 kč ročně. Proti tomu 2500 Kč za poplatky dvou běžných účtů je nicotnost.Osobně se domnívám, že za bankovní služby platíme již povšiminutelnou částku, ale je to NEJLEVNĚŠÍ způsob jak hradit své závazky. (Zkuste stát na poště každý měsíc se složenkami, nebo obíhat své dodavatele a skládat jim hotovost na pokladně).Navíc podobné úvahy svědči o drobné neschopnosti zamyslet se nad důsledky. Snížení výnosů z poplatků by znamenalo nutnost zvýšení sazeb za jiné služby (tedy za úvěry, hypotéky) a zvýšení rizika banky (banka, která je závislá především na úrokových výnosech je citlivá na hospodářském cyklu a při špatných dobách se mže ocitnout na hranici stability).Pokud tedy někdo ví, jak založit, vést banku v ČR, která by byla profitabilní, stabilní, a přitom nevybírala kritizované poplatky za každodenní služby - přijďte. Sehnat oněch 500 mil Kč a 35 osob s příslušnou profesní znalostí (dvě základní podmínky pro žádost o licenci u ČNB) je pak hračka a řada bank ráda za tuto radu zaplatí nemalé peníze.A poslední - pokud Vás poplatky rozlaďují, kupte si několik bankovích akcí- výnos převýší poplatky.

Nahlásit

-
0
+

Teda, tak dlouho už mě nic tak nepobavilo, doufám, že si to přečte co nejvíc lidí, protože tohle je opravdu bomba. Autorovi chci poděkovat a složit poklonu. :-) Tohle mluví doopravdy za vše.

Nahlásit

-
0
+

Zdravím Vás pane Hanzle!Článek jsem automaticky otevřel jako pokaždé otvírám nové články když zavítám na partners.cz a v půlce mi začalo vrtat hlavou kdo že je autorem. Ale čtu dál a u názvu Pijavice mi blesklo - Pavel Hanzl!. Fakt že jo :-)Jako už poněkolikáté se pozastavuju nad tím, kde berete inspiraci. Doufám že speciálně Váš alegorický článek si přečte obrovské kvantum finančně (ne)vzdělaných a ani základním přehledem nepolíbených lidí, a i přes ten sarkazmus jim v hlave "sepne".Hn edpo ránu jsem rád že jsem si to přečetl a děkuju Vám za sebe a snad i za ostatní co to neudělají - výborně napsáno.

Nahlásit

-
0
+