Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vratné investice

4. 3. 2008
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Někdy hold musíme přinést oběti za "vyšší cíl" :) Takže podle mého utrpí kuřáci. Naskýtá se otázka, když kouření zakážeme, kdo na tom zapláče více? Přece jen stát má veliké výnosy z kuřáků.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasím s tím, že najiít řešení nebude žádný med. Buď situace zůstane taková jaká je, tedy mnohdy neúnosná, nebo přijde zákon, který kouření omezí a v tu chvíli zase nadělá spoustu zlé krve. A teď jak z toho ven?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Upřímně si nemyslím, že bychom takové řešení našli. Tenhle spor se bude táhnout do té doby, než buď jedna strana ustoupí, nebo přijde zákon. Souhlasím, že je to nechutný zlozvyk, který zabíjí ostatní, ale je to droga a těch se zbavuje velice těžko

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasím, že množství kuřáků, hlavně mezi mladými lidmi, je u nás opravdu obrovské. Ale není to trend jen ČR nebo střední Evropy, ale setkáme se s tím i v západní Evropě. A jak jsem již psal, pokud může plošný zákaz fungovat v Itálii nebo Irsku, proč by nemohl i u nás? Někdo by mi mohl oponovat, že by to mělo být o kompromisu. Když do restaurace můžou nekuřáci, tak proč by si tam nemohli kuřáci dát to svoje? Ano, ke kompromisu bychom měli dojít, ale narovinu, pokud mě někdo svým zvykem (zlozvykem) prokazatelně zabíjí, tak nejsem ochoten dělat kompromisy.Tato problematika je obtížná, protože stávající tolerance obtěžuje velké množství nekuřáků a případný zákaz bude zase obtěžovat velké množství kuřáků. Chtělo by to nějaké šalamounské řešení. Tím určitě nejsou ne/kuřácké salónky, ty nic neřeší. Kde pak ale takové řešení vzít???

Nahlásit

-
0
+

Když vezmeme v potaz kolik procent dnešní populace kouří, tak se ani nedivte, že naši zákonodárci nechtějí zakázat kouření v restauracích.Jak ale říká Honza Majer, hospodští by se divili, kolik by vydělali, kdyby zakázali kouření ve své hospůdce. Vidím to sám v našem městečku, kde je jedna nekuřácká hospoda a asi nejvíce navštěvovaná. Bohužel je již v naší společnosti zakomponováno kouření a bude velice těžké jej zakázat, nebo se jej úplně zbavit. Když se nad tím zamyslíte dnešní mládež je povětšinou vychovávána televizí, internetem apod. Hodně mladých lidí nemá vlastní názory, je lehce ovlivnitelná a proto je pro ně lehké sklouznout například ke kouření. Podívejte se například na staré filmy, snad v každém z nich někdo kouří. Dříve to mělo určitou váhu. Proč dnes začíná člověk kouřit? Aby zapadl do party? Aby se někomu zalíbil, byl "drsňák".. Co se týká investic do pivovarů, tak si nejsem úplně jist co k tomu říct, jak řekl pan Hajn, většina lidí bude stejně investovat do konkrétních značek, než do těchto fondů :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já jednoznačně souhlasím, a to po zkušenostech z Itálie, kde je plošně zaveden zákaz kouření v restauracích a barech. A funguje to naprosto bez problémů, tato zařízení jsou plná. Onehdá jsem byl v jednom příjemném irském pubu (Daphne''s pub, Livigno). Člověk by očekával, že se tam bude kouřit. Ani náhodou. Všichni naprosto bez problémů chodili "na cígo" ven. O restauracích ani nemluvě. Když to funguje v Itálii, potažmo v Irsku také plošný zákaz, pokud vím), proč by to nemohlo fungovat i jinde? Problém je, že naši mocipáni se k takovému kroku neodhodlají, protože se bojí o svoji voličskou základnu. Označil bych to za typický český alibismus.Musím přiznat, že bych taky rád občas zaskočil na pivko, ale vracet se domů a smrdět pomalu jak deka pod mokrýho psa? To mě neláká a radši si to pivko dám doma, jenže určitě se shodneme na tom, že to tolik nechutná... ;)Na druhou stranu bych i já měl částečně problém s tím kouřením, protože ačkoli cigarety nesnáším, velmi rád si dám dobrý doutník. Nicméně i tak, když zákaz, tak zákaz a co si budeme povídat, dobrý doutník vašemu okolí smrdí podstatně víc než cigareta.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jsem jedním z občasných investorů do "zrzavých" produktů vámi uvedených společností. Dříve šlo o pravidelné investice, dnes spíš o sporadické jednorázové investice ve větších objemech. Problém vidím v nedostatečné regulaci. Pravděpodobně bych své prostředky svěřoval pivovarům a hostincům častěji, kdyby hospody tak strašně nesmrděly. Ptám se zcela vážně na názor čtenářů - myslíte, že by hostinští vydělali méně, kdyby byl v restauracích čistý vzduch? Podle lidí z mého okolí by mnozí rádi večer zašli na pivo a jídlo i s rodinou, kdyby se tam dalo dýchat. Taková rodina by jistě utratila víc než kuřák, co celý večer srká desítku. V hospodách dnes vysedávají lidé s nízkými příjmy (kouření je dnes už poněkud "sociální" návyk). Podle mě by se restauracím a pivovarům mohl zákaz kouření překvapivě vyplatit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já se jen obávám, že u nás vetšina potenciálních investorů do fondu pivovarů (rozuměj největších znalců a milovníků piva) bude radši investovat přímo. Tedy ne do akcií svého oblíbeného pivovaru, ale přímo do jeho produktu. Výnosnost to má poměrně vysokou, ale nekdě jinde, než bychom očekávali.Nicméně i tak to je velmi zajímavá alternativa pro ostatní investory, protože co si budeme povídat, pivo budou lidé pít vždycky...

Nahlásit

-
0
+